ראש השנה
1. בימים אלו להרבות באמירת דברים חיוביים בין אדם לחבירו ובמשפחתו בברכת כתיבה וחתימה טובה ושנה טובה ומתוקה שמעורר זכויות ליום הדין.
2. לפקוד קברי צדיקים ולבקש שימליצו טוב בעדינו כדברי הגר"א שמאז חורבן בית המקדש מקום השראת השכינה היא בקברות צדיקים.
3. לפקוד קברי אבות אמהות בערב ראש השנה ככתוב ספרי חיים ומתים פתוחים לפניך להתפלל ולהשתדל על הנפטרים ז"ל.
4. להקפיד על התרת נדרים, שמבקש ומתפלל צריך שיהיה נקי ללא עיכוב וחסימה, נשים או שיכוונו בליל יום כיפור בתפילת כל נדרי, או שבעליהן יתירו עבורם,
5. גברים בסעודות ראש השנה ללמוד משניות ראש השנה פרק בכל סעודה, נשים לחלק את התהילים המחולק בסעודות ראש השנה.
6. מאוד מאוד להזהר לא לריב לא לגעור לא להקפיד בימי ראש השנה יש לזה חלילה השלכה קשה על כל השנה מאוד להזהר בסעודות לברוח כמו מאש ממחלוקות מהעלבות וכדומה רק באהבה באחוה שלום ורעות.
7. סכין חדש לבצוע את הפת בליל א' ראש השנה החותך חיים לכל חי . פותח את ידיך מלאך הממונה על הפרנסה.
8. מאוד להקפיד כל עדה ולא לזלזל בסימני החג בסעודות מנהג קדוש ומסוגל ולא לשנות כלום ממנהג אבות ולעשות ברצינות ובמתינות את התפילה המיועדת לכל סימן ומאכל, האר"י ומנהג הבעש"ט היה לאכול הסימנים אחרי קידוש ולפני נטילת ידים העולם נוהג מיד מיד לאחר נטילת ידים ולפני הסעודה אוכל קצת מהסימן אומר יהי רצון ואחרי זה טועם עוד מהסימן,
תמר נאכל ראשון, רמון, תפוח בדבש, קרא, רוביא , כרתי , סלקא , ראש דג, גזר, יש הנוהגים להתחיל דווקא מהאדמה ולא להניח העץ על השולחן ואז המנהג הוא כך קרא, רוביא, כרתי, סילקא, ואז מביאים העץ, תמר תחילה, רמון, תפוח בדבש, יש בקרב בני עדות המזרח שמוסיפים זיתים לסימן בניך כשתילי זיתים ואז זיתים תחילה.
9. לא לאכול בימי ראש השנה אוכל חמוץ מר ואגוזים.
10. יש שנהגו לא לאכול ענבים בימי ראש השנה.
מותר בראש השנה שהאדם יבקש על צרכיו האישים, ובלבד שיכוון שזה כדי לעשות רצון השם בנחת ובישוב הדעת
יום טוב של ראש השנה שחל בשבת: "סגולות וישועות". צפו