חדשות
פרופ’ אליהו סורקין, מנהל טיפול נמרץ במעייני הישועה, חושף בסרטון וידאו שהופץ נתון מחריד: “40 אחוז מהחולים הקשים מאוד אצלנו הם אנשים צעירים. מגיל 19 ועד גיל 50. זה דבר חדש לחלוטין. כל ההגדרות הקודמות – לא תופסות יותר מקום”.
"אנחנו צריכים להתרגל לחיות עם הדבר הנוראי הזה שנקרא קורונה", אומר הפרופ', "אנחנו צריכים להיות אחראים על החיים שלנו ועל החיים של האחרים, אנחנו חייבים לשמור על מסיכה, שטיפות ידיים, אלכוהול, לשמור על מרחק".
"מה שאירופה ראתה עם הנגיף בגל הראשון אנחנו מכירים עכשיו. איני יודע לומר האם זו אותה קורונה או האם הנגיף עבר מוטציה אבל אין ספק שהוא עושה נזקים. אנחנו רואים נזקים חמורים מאוד שלא הכרנו בתחילת המחלה".
בראיון ל'מקור ראשון' אמר סורקין כי "בתחילת המגפה אל בתי החולים הגיעו חולים עם קשיי אי-ספיקה נשימתית קלים יחסית ופגיעה משנית בריאות, שלאחר סיוע בהנשמה היו מצליחים להחלים ולחזור לחיים, ללא תופעות לוואי קליניות קשות יחסית. אולם כעת, תמונת המצב השתנתה בצורה מדאיגה".
"אנחנו רואים מצב שונה לחלוטין. המחלה הריאתית החמירה, היא חד-משמעית מורכבת יותר וזה בא לידי ביטוי בצורך הנשמה מלאכותית ארוכה של חודש, חודש וחצי ויותר. זה לא מוכר אצלנו במחלות ריאה בעבר. בנוסף, אנחנו מבחינים במעין 'צלקת' בשתי הריאות שמביאה לפגיעה קלינית בהן ואנחנו לא יודעין עדיין האם מדובר בנזקים הפיכים או בפגיעה שלא ניתנת לתיקון. המחלה הזאת מביאה לצורך בהנשמה מהירה ולירידה במדדי החמצון והאוורור בדם".
"בהתחלה ראינו שהוא פוגע בתאים של כלי הדם והיה מקובל לתת כמויות ענק של מדללי דם כדי למנוע קרישיות יתר ותסחיפים לריאות ולמוח ועוד. אבל כעת, אפ אנחנו נותנים תרופות לדילול דם בריכוז גבוה מעט, אנחנו עדים מיד לדימום בקרב המטופלים. זה מעיד על תהליך שונה ממה שראינו בגל הראשון. אני מטפל כבר 50 שנה בחולים ולא זכורה לי מציאות כזאת".