חדשות
הפסיכולוג דייוויד פולקס, התחיל ללמוד את הנושא של חלומות ילדים בשנות השישים. הוא הגיע למסקנה שילדים לא מתחילים לחלום חלומות חיים ועשירים בסיפורים עד שהם מגיעים לגיל בית הספר בערך.
עד לא מזמן, לא הייתה הסכמה מדעית לגבי העניין הזה: פסיכולוגים ומומחים הביעו דעות שונות ומנוגדות. חלק סברו שתינוקות לא חולמים בכלל ואחרים גורסים שכן.
אנחנו יודעים שמוחו של תינוק הוא מכונה מופלאה. הוא מבלה את רוב חייו המוקדמים בשינה וזו לא סתם שינה. בשנת REM המוח של התינוק מעבד מידע, ממיר תצפיות וחוויות לכישורים, שומר על זיכרונות ומפתח שפה.
כעת, ב"לייב סיינס" הובא מחקר מרתק: "בעוד כל העבודה הזו מתבצעת, [לתינוקות] חסר את המרחב בראש ואת היכולת לדמיין את עצמם כגיבורי הרפתקאות לתינוקות, או לחלום על צעצועי פנטזיה", אז הם מתחילים להכיר את זהותם ודמיונם החזותי והמרחבי ממריא.
כמו כן, אליסון גופניק, פרופסורית לפסיכולוגיה ומחברת הספר "התינוק הפילוסופי" אומרת: "איננו יודעים אם תינוקות חולמים, אך אנו יודעים שהם אכן מבלים זמן רב יותר בשנתREM (שינה בתנועת עיניים מהירה), מאשר מבוגרים ושנת REM מקושרת באופן עקבי לחלומות בקרב מבוגרים. אנו יודעים גם כי תינוקות מגבשים את הידע שלהם ולומדים בשנת ה-REM שלהם. לכן סביר להניח כי תינוקות חולמים ושהם אפילו עושים זאת יותר מאשר מבוגרים".
איזה חלומות כדאי לנו לחשוש מהם? צפו