טעים כמו בשר: כל מה שלא שידעתם על המאכל הצמחוני "הסייטן"
(צילום: Alexander Lukatskiy/shutterstock)

בריאות

טעים כמו בשר: כל מה שלא שידעתם על המאכל הצמחוני "הסייטן"

הסייטן מיוצר מהעמילן שנמצא בתוך קמח החיטה. מתברר שהתחליף לבשר הזה הפך לחגיגה של ממש.
אריה ניסן
הוספת תגובה
טעים כמו בשר: כל מה שלא שידעתם על המאכל הצמחוני "הסייטן"
(צילום: Alexander Lukatskiy/shutterstock)
אא

אז מה מיוחד בסייטן, ואיך בכלל אפשר לצרוך אותו? הנה כמה עובדות שאולי לא הכרתם:

1. הסייטן מיוצר מחיטה לכן צריך לצרוך אותו ביחד עם קטנייה כמו שעועית, חומוס או עשים כדי שהוא יעבוד בגוף שלנו כמו חלבון.

2. הסייטן הוא לא דגן, בגלל שבשאר הדגנים יש חומצת אמינו בשם ליזין ואילו בו אין.

3. המרקם שלו מזכיר מאוד בשר רגיל ולכן תעשיית המזון הטבעוני מצאה עשרות שיטות לשלב אותו במטבח החל משווארמה שעשויה מסייטן וכלה בקבבים והמבורגרים.

4. את הסייטן אפשר לטגן, לבשל, להקפיץ ואף לאפות.

5. הוא מכיל 120 קק"ל בלבד, או במילים אחרות כמו חזה עוף דל שומן. הסייטן גם דל בנתרן, סיבה טעימה נוספת לצרוך אותו.

6. ב100 גר' בשר רגיל אין כמעט סידן, אבל באותה כמות של סייטן תמצאו בין 500-800 מ"ג סידן - כמות שעוברת גם הרבה גבינות שמתהדרות ברמת סידן גבוהה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
בשראוכל
שידור חי