חדשות
בית המשפט לזכויות אדם של האחוד האירופי בלוקסמבורג קבע כי החלטות הפרלמנטים נגד השחיטה הכשרה בשני המחוזות בבלגיה אינן מהוות פגיעה בחופש הדת והן תקפות וחוקתיות.
עוד קבע בית המשפט כי אין בעובדה זו משום פגיעה בחופש הדת שכן אם היהודים חפצים בשחיטה עצמאית עליהם לשחוט תוך הימום הבהמה, למרות שזו נוגדת את ההלכה היהודית.
עוד נפסק, כי האיסור הוא פרופורציונלי ומאזן בין החשיבות של רווחת בעלי החיים לבין הזכות של יהודים ומוסלמים לקיים את מצוות דתם. בנוסף, בית הדין מזכיר כי החוק לא אוסר ייבוא של בשר שנשחט באופן כשר במדינות אחרות, ולכן הוא לא מונע אכילת אוכל כשר על פי שתי הדתות.
ב'ועידת רבני אירופה' דחו בשאט נפש את ההתערבות הגסה של ביהמ"ש בלוקסמבורג בהלכה היהודית; נשיא הועידה הגאון רבי פנחס גולדשמידט אמר, "זו חוצפה שהם יקבעו לנו כיצד מתבצעת שחיטה כשרה על פי ההלכה היהודית, החלטה זו מרחיקה לכת מהצפוי והינה סטירה מצלצלת לנוכח ההצהרות האחרונות של המוסדות האירופיים כי יש לכבד את החיים היהודיים ולהילחם למען חופש הדת. הצביעות גדולה במיוחד כאשר למפעלי הבשר יש אישור המתת בעלי חיים והצייד לא נאסר".
רבה של בלגיה ונציג הועידה במוסדות האיחוד האירופי הרב אברהם גיגי שהיה בין העותרים הגיב הבוקר, "זו החלטה המאמצת אפליה שמדיף ממנה ריח רע של אנטישמיות - במידה וביהמ"ש לחוקה בבלגיה יאמץ כצפוי את ההחלטה, נעתור לביהמ"ש הגבוה לצדק בשטרסבורג. הקביעה כיצד נשחט היא התערבות גסה בחיים היהודים והעובדה שהם מפנים אותנו למדינות אחרות כדי לצרוך בשר כשר מקוממת ומזלזלת כאחד".
מוועידת רבני אירופה מסרו כי "להחלטת בית המשפט האירופי לאכוף את האיסור על שחיטה כשרה באזורי פלנדריה וולוניה, יש השלכות קשות על הקהילות היהודיות ברחבי המדינה. לאיסור השחיטה כבר הייתה השפעה הרסנית על הקהילה היהודית הבלגית, והוא גרם למחסור באספקה במהלך המגפה".
הם הוסיפו כי "מדובר בתקדים המערער על זכויותינו לקבוע כיצד מתנהל אורח חיינו על פי הדת היהודית. מבחינה היסטורית, איסורים על שחיטה דתית נקשרו תמיד לימין הקיצוני ולשליטה באוכלוסייה, כך בשוויץ כדי למנוע הגירה יהודית מרוסיה, וכך בגרמניה הנאצית. שנים שמנסים לאסור שחיטה בהולנד ובמדינות נוספות, בתואנה כי זו השיטה לעצור את התפשטות האסלאם למדינה.