חדשות
המטרה של התחרות היתה לפתור בעיות בתחום המזון. הקבוצה מהטכניון זכתה במקום הראשון בתחרות, אחרי שהצליחו להתמודד עם בעיית קלקול המיצים, תופעה שנזקיה בארצות הברית לבדה נאמדים ביותר מ-32 מיליון דולרים בשנה.
לפי מחקרים, הגורם לבעיה הוא חיידק בשם ACB, הנמצא באדמה שבה גדלים עצי הפרי וגם בכל חלקי העץ עצמו. אך הוא לא מסוכן לאדם, על אף שהוא משחרר למיצים חומר טבעי המקלקל את טעמם ואת ריחם. תופעה זו מתרחשת במגוון רחב של מיצים כמו תפוזים, אפרסק, מנגו, אגס, ענבים, עגבניות ועוד, והיא גורמת לאובדן כמויות גדולות של מוצרים ולהפסדים כלכליים עצומים.
מדובר בחיידק עמיד ששורד את כל סוגי עיבוד המיצים, ובניהם פִסטור, שהורג את רוב החיידקים האחרים. מסיבה זו, חיפשו הסטודנטים אויב טבעי של החיידק כדי לחסל אותו בצורה שלא תפגע במיצים.
אחרי חיפושים רבים מצאו הסטודנטים נגיף טבעי שתוקף את החיידק ומשמיד אותו. מדובר בנגיף שגם במינון נמוך שלו מחסל ביעילות את החיידק ובמקביל בטוח לשימוש, אין לו כל השפעה שלילית על בריאות האדם. העובדה כי מדובר בפתרון טבעי וזול, שאינו כרוך אפילו בהנדסה גנטית, צפויה להאיץ את יישומה של הטכנולוגיה במיצים ולצמצם את הצורך בחומרים משמרים. בנוסף, הוספתו של הנגיף למוצר אינה פוגעת בו מבחינת הכשרות היהודית.