מה אנחנו זוכרים על ה’אביר יעקב’? כמה עובדות שחובה לדעת
(צילום: KajzrPhotography /shutterstock)

יהדות

מה אנחנו זוכרים על ה’אביר יעקב’? כמה עובדות שחובה לדעת

רבי יעקב אבוחצירא זצ"ל, בעל ה"אביר יעקב" היה רב, מקובל ופוסק גדול במרוקו. הנה כמה עובדות מרתקות על סבו של הבבא סאלי.

אריה ניסן
הוספת תגובה
מה אנחנו זוכרים על ה’אביר יעקב’? כמה עובדות שחובה לדעת
(צילום: KajzrPhotography /shutterstock)
אא

- היה רבה של תאפילאלת שבמרוקו, מקובל, פוסק, מחבר, דרשן ופייטן, סבו של הבבא סאלי, מאבות משפחת אבוחצירא ומגדולי רבני מרוקו. נחשב לבעל מופת ולמי שזכה לגילוי אליהו. 

- אחד מבניו הוא רבי יצחק אבוחצירא, בעל מחבר הפיוט "אעופה אשכונה", ונכדו הוא רבי ישראל אבוחצירא, ה"באבא סאלי", בן בנו רבי מסעוד. 

- בהיותו בגיל 16 היה בקי בפרד"ס התורה והוסמך לשמש כרב וכמנהיג לקהילת היהודים בתאפילאלת. 

- כשהיה הרב בן 30 השיב לשאלות שהגיעו אליו מקרב רבני מרוקו, ונחשב לפוסק גדול. חיבר ספרים רבים הנלמדים ומהווים ספרי יסוד.

- בנו ותלמידו, הרב יצחק, מעיד שאביו מעולם לא שח שיחת חולין, וכשהיה ער לא שכב בפאת המיטה ומעולם לא חטפתו שינה, ורוב ימיו היו בתעניות לכפר על ישראל.

- בנו ותלמידו, רבי אהרן, מעיד שאביו היה לומד בכל לילה 18 פרקי משנה בעל פה, וחוזר ולומד בפסוקים ובגמרא, ישן שנת ארעי, מתעורר וקורא תיקון חצות, לומד ספרי קבלה עד הבוקר, ומשם הולך לבית הכנסת לתפילת שחרית, ושם היה יושב ועוסק בתורה.

- הרב שלמה חיון, תלמידו המובהק, מתאר את אורח חייו בזו הלשון: "בהבלי העולם הזה מאס, ובמעשה הצדקה פזר ונתן לאביונים ולחכמים עמלי תורה".

- בדרכו לארץ ישראל עבר דרך אלג'ירה, תוניסיה, לוב ומצרים. כאשר הגיע לעיר דמנהור במצרים, חלה לפתע ונאלץ להישאר במקום. לאחר שבוע הסתלקה נשמתו הקדושה, לאחר שאמר שיר השירים, וידוי וקריאת שמע בכוונה. הוא נקבר בדמנהור שבמצרים.

- במועצה אזורית מטה בנימין נקרא על שמו היישוב "כוכב יעקב". נכדו, רבי דוד חי אבוחצירא, הקים בנהריה את מוסדות "אביר יעקב" על שמו.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי