יום ההילולה: עובדות שלא ידעתם על הרב יצחק כדורי
(צילום: Mamontova Yulia/shutterstock/מאת לשכת העיתונות הממשלתית, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33648075)

גדולי ישראל

יום ההילולה: עובדות שלא ידעתם על הרב יצחק כדורי זצ"ל

הוא נולד בט"ז בתשרי, יום האושפיזין של יצחק, ולכן נקרא בשם זה. אביו, שהיה סוחר בשמים, שלח אותו ללמוד ב"מדרש בית זלכה", וכילד פגש שם את הרב יוסף חיים מבגדאד ("הבן איש חי"). בגיל שבע עשרה הוא דרש בפני גדולי התורה בבגדאד, ועם תום דבריו נתבקש שלא להרבות בדרשות בעתיד מחשש לעין הרע. הנה כמה עובדות על זקן המקובלים -
אריה ניסן
הוספת תגובה
 יום ההילולה: עובדות שלא ידעתם על הרב יצחק כדורי
(צילום: Mamontova Yulia/shutterstock/מאת לשכת העיתונות הממשלתית, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33648075)
אא

כ"ט בטבת תש"פ, הוא יום פטירתו של המקובל הרב יצחק כדורי, שנולד בבגדד שבעיראק, נפטר בישראל בכ"ט בטבת תשס"ו, וכונה בהמשך חייו לכינוי "זקן המקובלים".

כמה עובדות מרתקות:

1. הרב יצחק כדורי היה מקובל בולט. בשנותיו האחרונות כונה "זקן המקובלים". התפרסם כצדיק גדול ופועל ישועות. עמד בראשות ישיבת המקובלים "נחלת יצחק".

2. הרב כדורי נולד בט"ז בתשרי, יום האושפיזין של יצחק, ולכן נקרא בשם זה. אביו שהיה סוחר בשמים, שלח אותו ללמוד ב"מדרש בית זלכה" – בית המדרש של חכמי העיר, וכילד הוא פגש את הרב יוסף חיים מבגדאד ("הבן איש חי"). שנת לידתו המדויקת לא ידועה, וככל הנראה היא תרנ"ט (1898).

3. לפני קום המדינה, כבר ב-1922, עלה הרב כדורי לארץ ישראל, ולמד בישיבת פורת יוסף ובישיבת שושנים לדוד. הוא נישא לאשתו הראשונה שרה, ולהן נולדו שני ילדים - דוד ורחל. לאחר קום המדינה החל ללמוד בישיבת המקובלים בית אל, והתפרנס מעבודתו ככורך ספרים. לאחר תקופה עמד בראש ישיבת המקובלים "נחלת יצחק", שייסד בנו הרב דוד כדורי.

4. הרב כדורי התפרסם בקרב הבריות כזקן המקובלים וכצדיק נפלא הפועל ישועות, ובשליטתו המופלאה בתורת הנסתר. לא רבים ידעו שגדלותו העצומה בתורת הנגלה, הייתה לא פחות מבקיאותו בתורת הנסתר. ייתכן כיוון שהיה זה בזכות גודל ענוותנותו וצניעותו.

5. בהיותו בקי גדול בחכמת הקבלה, ביקש רבנו להקל על סבלות עם ישראל בעזרת קמיעות, סגולות ותרופות טבעיות. על שולחנו היו מנוחים תדיר חפצים שונים שזהותם ותכליתם לא נודעה לאיש זולתו. ביניהם היו, עשבים שונים, תמרים ריחניים וגרגירי חיטה ושקדים, שקיבלו כח סגולי אחרי שבירכם בידי קדשו, ופעמים אף חרט על הפירות בנוצתו שמות הקודש או שמות המלאכים. בדרך כלל היה נותן עשבי אזוב למגמגמים וגרגירי חיטה לנשים עקרות. רופאים בכירים בבתי חולים נהגו לומר למטופליהם: "תפוחיו של הרב כדורי עדיפים על פני כל התרופות"…

6. את הקמיעות המיוחדים שהיה מעניק לאלפי הפונים אליו להיפקד בדבר ישועה ורחמים, היה כותב בעטים מיוחדים שהיו מונחים על שולחנו. את הקמיעות היה כותב חלקן על קלף וחלקן על גבי נייר חלק. בערוב ימיו, כשתש כוחו היה משתמש בקמיעות מוכנים ורק היה מוסיף בתוכם בכתב ידו את שם הנזקק לישועה. בקרב אלפי האנשים שפקדו את ביתו וקיבלו קמיעות מפי הצדיק, ישנם סיפורי ישועות אשר לא יספרו מרוב, והיה ידוע ומפורסם שכל היוצא מפיו יעשה ומדבריו לא נפל ארצה. מספרים שבאחרית ימיו, שאלו אותו פעם המקורבים באיזו זכות מתקיימות כל ברכותיו ובקשותיו, השיב להם רבנו בבדיחותא: "בגלל שאני כל כך זקן, המלאכים מכבדים אותי ושומעים בקולי"…

7. הרב כדורי נפטר בגיל מופלג בכ"ט בטבת ה'תשס"ו ונקבר בהר המנוחות. גרסאות שונות לגילו בעת פטירתו נעות בין 104 ל-110. במסע הלוויתו בירושלים השתתפו מאות אלפי בני אדם וערוצי הטלוויזיה שידרו ממנו שידורים ישירים. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי