הלכות החג: דיני כשרות בפירות יבשים
(צילום: mehmet dinler/shutterstock)

ט"ו בשבט

הלכות החג: דיני כשרות בפירות יבשים

אז מה חובה לבדוק בפירות שאוכלים בסדר ט"ו בשבט? עשינו לכם סדר (ט"ו בשבט).
אריה ניסן
תגובה אחת
הלכות החג: דיני כשרות בפירות יבשים
(צילום: mehmet dinler/shutterstock)
אא

הלכות חג האילנות , ט"ו בשבט: 

רכיבים: בצימוקים ובשזיפים, וכן בצ'יפס-בננות, וייתכן גם באוכמניות, יש חשש לשימוש בשמן לא-כשר בתהליך ייבושם.

חרקים: יש לקנות פירות יבשים במקום שיש בו תנאי אחסון טובים ורענון הסחורה. בתפזורת יש נגיעות רבה מבשקיות סגורות. רצוי לשטוף את כל הפירות היבשים במים חמים. כל תמר ומשמש חייבים בבדיקה פרטנית – פתיחתו לאורכו והתבוננות אם יש בתוכו חרקים. בתמר לח יש פחות חרקים.

בתאנים המצב קשה, וככלל, עדיף להימנע מאכילתן. מי שמכיר את הרימה שבתאנה (זחל לבן-שקוף בעל ראש שחור, הדומה מאוד ל'שערות' של התאנה), יפתח כל פרי לאורכו ולרוחבו, יהפוך את הקליפה כלפי פנים ויחפש היטב אם מסתתרת רימה בין ה'שערות'.

צימוקים, מכל הסוגים, נגועים בחרקים, ולכן יש לבדוק אותם לפני השימוש בהשריית מעט מהם במים פושרים, ערבוב המים והמתנת כמה דקות לראות אם יש חרקים צפים (אם כן – אין להשתמש בכל הכמות!). מומלץ לא להשתמש בעוגות המכילות צימוקים, כי בדרך-כלל לא נערכת במפעלים בדיקה כראוי.

בפירות  אחרים, יש לבדוק לפחות מדגם של פירות מכל אריזה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עוד כתבות שיעניינו אותך