מחקר: שתיית קפה שחור בריאה ללב
(צילום: Jacob Lund/shutterstock)

בריאות

מחקר: שתיית קפה שחור בריאה ללב

חוקרים מצאו ששתיית כוס קפה שחור ביום מורידה את הסיכון לאי ספיקת לב: "ייתכן שבעתיד ייחשב משקה בריאות" • עם זאת, גם למחקר הזה יש הסתייגויות.
אריה ניסן
הוספת תגובה
מחקר: שתיית קפה שחור בריאה ללב
(צילום: Jacob Lund/shutterstock)
אא

שותים קפה שחור? יש לנו עבורכם בשורה מדהימה. מחקר חדש שפורסם בביטאון "איגוד הלב האמריקני", חושף כי שתיית קפה שחור מונעת מחלות לב. החוקרים בחנו ממצאים של שלושה מחקרים גדולים שנעשו על 21 אלף בני אדם, ושעקבו אחריהם במשך עשר שנים לפחות. מתברר כי שתיית כוס אחת ליום מורידה לטווח רחוק את הסיכון לאי ספיקת לב. כמו כן על פי הפרסום במגזין Circulation: Heart Failure, אדם ששותה כוס קפה אחת ליום מוריד את הסיכון לאי ספיקת לב בשיעור של בין 5 עד 12 אחוזים.   

כמו כן, אנשים ששתו שתי כוסות ליום הורידו את הסיכון למחלת טרשת העורקים בכ-30% והיו ברמת סיכון מופחתת למחלת לב כמו אלו ששתו כוס אחת. מנגד, התברר כי אלו ששתו משקאות קפה נטולי קפאין לא היו מוגנים כלל, ואפילו מחקר אחד מבין השלושה הראה כי הם דווקא בסיכון מוגבר יותר לאי ספיקת לב. 

אחד מכותבי המחקר, ד"ר דייויד פ. קאו, רופא בבכיר ומנהל רפואי במרכז קולורדו לרפואה מותאמת אישית באוניברסיטת קולורדו, הביע בעצמו הפתעה מהמחקר: "היינו מופתעים בעצמנו, קפאין נתפס כחומר מעורר כזה שגורם לעליית לחץ דם ולדפיקות לב. לכן לגלות שהוא חומר ששומר על הלב היה הפתעה. זה למעשה הופך את היחס לקפה על הראש כמעט". 

עם זאת, החוקר סייג את דבריו ואמר כי "זה רק מחקר ראשוני, זה לא אומר שנמליץ כעת על שתיית קפה כדי לסייע ללב כמו שאנחנו ממליצים על הורדה במשקל והפסקה בעישון". החוקרים גם הזהירו כי המחקר עסק רק בקפה שחור ולא בסוגי קפה אחרים שקיימים בשוק, וכמובן, ללא חלב על שלל סוגיו, שעלול לשנות את התוצאות לכאן או לכאן. 

ד"ר פני מקריס-את'רטון, יושב הראש לשעבר של איגוד הלב האמריקני ופרופסור מן המניין באוניברסיטת פנסילבניה, הגיב למחקר ואמר כי "אמנם אין עדיין הסברים לתופעה, אבל כשהוא ללא סוכר וחומרים הכוללים שומן, יתכן שנוכל להמליץ בעתיד על קפה כמשקה בריאות. בשורה התחתונה אני אומר לקוראים ששומעים על המחקר: 'תהנו מהקפה שלכם במתינות, ואל תפוצצו אותו בסוכר ובקרמים מתוקים שיהרסו את כל היתרון התזונתי שלו. ותזכרו גם שמדובר בחומר מעורר שיכול לפגוע בשינה של אנשים עם בעיות שינה כרוניות".

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי