פורים
חכמים גזרו שבפורים תמיד ירד גשם. זה מתגשם. תרתי משמע
מכירים את הטענה שכל פורים יורד גשם? מסורת ישראלית ידועה קובעת כי הגשם בחג הורס מסיבות וחגיגות בחג הפורים, אולם מתברר כי זו טבועה עמוק בתוך המסורת היהודית הירושלמית, שכוללת, איך לא - מקובל, פריצות, וקללה שהתקיימה.
על פי הסיפור, רבני ירושלים גזרו כי בחג הפורים ירד תמיד גשם, על מנת להקטין ולבטל את המסיבות והסכנות מפני פריצות שמגיעות איתן. למרות שמדובר ככל הנראה בשמועה ובמסורת בלבד, ישנם רבים המייחסים אותה למקובל הירושלמי הידוע רבי שלום שרעבי או למנהיג העדה החרדית בירושלים בראשית המאה ה-20 רבי חיים זוננפלד.
מסורת מקבילה קיימת גם על רבה הישיש המנוח של העיר בני ברק הרב לנדאו הזקן, שגזר אותה גזירה על עירו וזאת כדי למנוע הוללות והשתוללות ברחובות.
מבחינה סטטיסטית יש ביסוס מסוים לטענה הזו, ואולי משם הגיעו הסיפורים והמעשיות. על פי נתונים מטאורולוגיים שנאספו בישראל מאז קום המדינה, סיכויי הגשם בימי פורים נעים בין 80 ל-90 אחוז. כך, קללה או לא, הסיכוי לגשם בפורים גדול ביותר.
לא זאת ועוד. מקובלים ורבנים שעוסקים בחישובי גימטריות מצאו גם קשר מספרי בין פורים לשלג. הגימטרייה של המילה "פורים" והגימטרייה המספרית של המילים "בא שלג" היא זהה, ועומדת על המספר 336. אז אמנם השלג בירושלים נדיר יחסית, לא כל שכן בפורים, אבל רמז מסויים לקשר בין פורים לימים קרים יש ויש.