בריאות
מחקרים הראו כי כאשר היה טעם מר לתרופות, נצפתה ירידה בהיענות לטיפול בקרב ילדים - מה שגרר סכנה בריאותית עקב אי השלמת הטיפול התרופתי. לדוגמה, מחקר שפורסם ב-Computational and Structural Biotechnology Journal, קבע כי למעלה מ-90% מרופאי הילדים מדווחים על ילדים שאינם מוכנים לקבל תרופות בשל טעמן. בגלל הסיכונים הפוטנציאליים הנגרמים בעקבות טעמן המרתיע של תרופות רבות,
ה-FDA האמריקני ביקש לאחרונה להוסיף הערת טעם לרשימת תופעות הלוואי במרשמים של התרופות לילדים, כדי להזהיר הורים מפני אותם טעמים בעייתיים.
אלא שכיום, חברות התרופות יזהו שישנה בעיה של טעם מר מאוד רק בשלבים מתקדמים של פיתוח תרופה, או בשלב הניסויים הקליניים עצמם, כאשר התרופה ניתנת לאלפי בני אדם המשמשים כנסיינים על מנת לבדוק את יעילותה.
במקרה שזוהתה בעיית טעם חריגה במיוחד, החברות ייאלצו לחזור ולשנות את הרכב התרופות על מנת לנסות ולמסך את הטעם הנוראי (מה שלא תמיד אפשרי) - תהליך שיגרור דחייה נוספת בשחרור התרופה לשוק, הפסדים כספיים של מיליוני דולרים וניסויים נוספים ולא רצויים על בעלי חיים. לכן, חברות התרופות יעדיפו לרוב להוציא לשוק תרופה גם אם כבר הבינו שהיא מרה מאוד, בתקווה שנתמודד עם הטעם הבלתי נסבל.