יהדות
תנור שמשתמשים בו לאפיית ובישול מאכלי בשר, אין לאפות ולבשל בו מאכלי חלב תוך 24 שעות. ולאחר 24 שעות, אם מפעיל אותו כשהוא ריק במשך חצי שעה על חום סטנדרטי, יש להקל בדבר (שו"ת יביע אומר ח"ה יו"ד סימן ז'). ובלבד שהתנור נקי מכל שיורי מאכל.
אולם מנהג ישראל להחמיר בדבר, ולכן, מי שחפץ לאפות מאכלי חלב בעוד שהתנור שבביתו משמש למאכלי בשר, העצה עבורו היא שירכוש 'טוסטר אובן' לשימוש מאכלים חלביים.
ומי שנדרש –מכל סיבה שהיא- לשימוש בתנור רגיל, ישנה אפשרות להכשיר את התנור לצורך שימוש למאכלים חלביים, ולאחר שיסיים ישוב ויכשירו כדי לחזור להשתמש בו למאפים ומאכלים בשריים.
אופן ההכשרה הוא כך: ינקה היטב את התנור מכל לכלוך ושיירי מאכל, ימתין 24 שעות מבלי לאפות בו דבר, ויסיק אותו על דרגת החום הגבוהה ביותר בתנור (ויש אומרים שדי ב150-200 מעלות) למשך 30-60 דקות.