כזה עוד לא ראיתם: סיפור המנורה מימי המקדש עד ימינו
(צילום: רשות הטבע והגנים)

ארכיאולוגיה

כזה עוד לא ראיתם: סיפור המנורה מימי המקדש עד ימינו

המיצג החדש בגן הלאומי בבית שערים, נבנה בתוך מאגר מים ענק מהתקופה הרומית ומספר את סיפורה של מנורת שבעת הקנים מחורבן בית המקדש ועד הפיכתה לסמל המדינה

אריה ניסן
הוספת תגובה
כזה עוד לא ראיתם: סיפור המנורה מימי המקדש עד ימינו
(צילום: רשות הטבע והגנים)
אא

הגן הלאומי בית שערים, אשר ידוע כמקום משכנו של רבי יהודה הנשיא, מתחדש באטרקציה אורקולית מרהיבה, המציגה את סיפורו של הסמל הקדום והמשמעותי ביותר של עם ישראל: מנורת שבעת הקנים.

בבית שערים נתגלו כ- 70 מנורות חרותות בסלעי הקברים היהודיים המצויים במקום, ומוערך כי נחרתו בין שנת 220 לשנת 400 לספירה. המערות המרשימות של העיירה הקדומה בית שערים הן מהתגליות הארכאולוגיות המרתקות בישראל.

המקום בו התגלתה המנורה|(צילום: רשות הטבע והגנים)

לאחרונה פתחה רשות הטבע והגנים לציבור הרחב את מערות המנורה, ובהן תבליטים נדירים. ייחודן של מערות המנורה הוא במספר רב של מנורות יהודיות אשר חרוטות במקום ועיטורים רבים שהעידו על העושר הרב, כמו גם המגוון התרבותי והגיאוגרפי של היהודים שביקשו להיקבר במקום.

צורת המנורה מצמח|(צילום: רשות הטבע והגנים)

המיצג החדש, אשר נעשה במימון של אגף מורשת, ממשרד ירושלים ומורשת, נבנה בתוך מאגר מים ענק מהתקופה הרומית שלימים שימש כסליק של ארגון "ההגנה" בימי המנדט הבריטי.

המיצג המרהיב|(צילום: רשות הטבע והגנים)

הצופה במיצג מוזמן להצטרף למסע בין תקופות ותרבויות, החל מתקופת המקרא והנדודים במדבר (המשכן), דרך התקופה הרומית (שער טיטוס) – אז נחרב בית המקדש השני, וכלה בעת החדשה עם הקמת מדינת ישראל, המתהדרת במנורה כסמל מרכזי.

במיצג נידונות השאלות מדוע נבחרה מנורת שבעת הקנים כסמל זהות לאומי וכקמע עברי, כיצד נראתה המנורה במשכן ובמקדש וכיצד נבחרה לסמל מדינת ישראל.

התיעודיים על המנורה|(צילום: רשות הטבע והגנים)

להמשך קריאה

תיקון הנפטרים הגדול בעולם! אל תפספסו את ההזדמנות להציל את נשמת יקירכם. לחצו כאן >>>

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי