יהדות

הסוד לפתיחת כל שערי השמיים על פי רש"י: "לצעוק בכל הכח"

המגיד מדובנא במשל מרתק ומיוחד על נאמנות ושכר שהאדם מקבל בשל כך- כאשר הכוונות טובות, זה מעיד על הרצון האמיתי של האדם. צפו בסיפור מאת הרב יקיר בוטה
אריה ניסן
הוספת תגובה
אא
(צילום: Falcona/shutterstock)

המגיד מדובנא במשל מרתק ומיוחד על נאמנות ושכר שהאדם מקבל בשל כך - כאשר הכוונות טובות, זה מעיד על הרצון האמיתי של האדם.

סיפור על מלך שהייתה לו ממלכה ענקית ובכל פעם הגיע לעיירה אחרת כדי לבקר בה. התושבים שמעו זאת וראו בכך הזדמנות להכיר את המלך, לקבל תקציבים ולהודות למלך בצורה מכובדת יותר מבד"כ.
נפרסו שטיחים מרהיבים, נטעו עצים, הכינו במה גדולה, הכינו תזמורת, ילדים שרים, חצוצרות וכלי נגינה. היו כמובן גם שלטים שהכריזו "ברוך הבא" למלך הנערץ.

המלך ירד מהכרכרה הסתכל על ההמון שהריע "יחי המלך" במשך דקות ארוכות, כולם צעקו זאת בקולי קולות. שמחה גדולה, תרועות חצוצרה, נבלים וכינורות.

אלא שפתאום אבן התעופפה לעבר המלך. הוא הצליח לברוח ממש בשניות האחרונות. הוא כעס מאוד. ציווה על השומרים שלו - "עִצרו את מי שזרק את האבן!"



הם אכן חקרו, בדקו ושאלו היטב ואכן - נודע הדבר, ילד בן 15, נער פוחז, זרק את האבן על המלך. חקרו אותו, הוא התוודה שזרק אבל הוא לא התכוון להרוג את המלך.

המלך נסע, הנער הושלך לבית האסורים ועורך דין מטעם ההגנה נשלח אליו. הם דיברו ועורך הדין הבין שעליו להראות שלא הייתה כאן כוונת זדון כי אם מעשה שובבות.

ואכן בהגיע המשפט כעס המלך ולא האמין שניתן להוכיח שלא הייתה פה פגיעה בכבוד המלך ולכן הוא כבר רצה להרוג את הילד, אבל נתן הזדמנות לעו"ד להשמיע את טענתו.

הוא אמר - "אדוני, האם ראית את כולם צועקים "יחי המלך"?"

עורך הדין ענה "אכן"

- "גם את הילד?"

 "כן"

- "כיצד הוא צעק?"

 "בקולי קולות, בראש מורם, עם מלא התלהבות"

- "אם כך אז אין כאן מרידה במלכות אלא מעשה שובבות".

הודה לו המלך והילד שוחרר לביתו.
כך גם אנו, אומרים המגיד מדובנא, בשעה שאנחנו אומרים בכל כוחנו "אמן יהא שמיה רבה מבורך" כלומר יהי שמו הגדול של הבורא מבורך ועצום.

בכך אנחנו מכריזים על היותו של ה' מלך ואם נעשה פה ושם שגיאות זה עדיין לא מראה על הכוונה האמיתית והכוללת שלנו.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי