ראש השנה

צפו: אלו את הדברים שמסתתרים בכרתי / בכרישה

הרב דורפמן מסביר כיצד בודקים את העלים של כרתי / כרישה / לוף וממה צריך להיזהר לפני אכילתם, צפו
אריה ניסן
הוספת תגובה
אא
(צילום: By Graham Corney/shutterstock)

הרב דורפמן על חרקים בכרתי שמשתמשים בו בתור אחד מהסימנים בראש השנה:

1. להוריד מהחלק של השורש חצי סנטימטר.

2. לא להשתמש בחלק של העלים.

3. להוריד שכבות העלים הראשונות.

4. עדיף לא להתעסק עם החלק הפנימי.

5. חותכים לכל האורך שלו.

6. בנוי צינורות-צינורות.

7. בודקים כל עלה עם מים עם סבון.

8. משרים את הכרתי בתוך מים עם סבון במשך 3 עד 5 דקות.

9. להעביר לשטיפה, בזרם מים חזק ב-2 הצדדים ומניחים בצד.

10. ככה לעשות עלה אחרי עלה ובאמצעות האור לבדוק שלא נשארו חרקים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי