יהדות
This is a modal window.
התמר הוא אחד הפירות הנפלאים שבהם נשתבחה ארץ ישראל: "ארץ זבת חלב ודבש"
אנחנו מברכים עליו בט"ו בשבט וכן גם בסימני ראש השנה.
אז איך בודקים אותו לפני שאוכלים?
הרב דורפמן מסביר היטב בסרטון: "חוצים את התמר לשניים, מוציאים את הגרעין.
"לוקחים את התמר מול אור, שמש או מנורת פלורסנט ובודקים היטב אם יש כתם שחור. אם לא אז סימן שהוא נקי - צריך להסתכל בחלק העליון ששם יש חרקים (בדר"כ).
"הרב מדבר גם לגבי תאריך מילוי, ותאריך ייצור שכדאי לראות על מה מדובר. באופן כללי לא רק על תמרים".
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו