גדולי ישראל
כאשר אדם מתחתן זו מציאות נתונה וקיימת, אין לו לאן לברוח, הוא חייב להתמודד עם מה שיש. הרי אף אחד מאתנו לא רוצה להיכשל ולפרק את הבית. לכולם יש כוונות לחיות בשלום ובנועם ביחד מתוך כבוד הדדי וקדושת ה'.
"הכרתי אנשים שידעו לדקלם את התורה כמו מחשב אבל היו להם מידות כל כך רעות", אומר הרב נפתלי ניסים.
בן אדם יכול לעסוק בתורה יום וליל, לקיים מצוות ולהתפלל את כל התפילות שצריך, אך בבית להיות אדם בעל מידות קשות ושליליות, לא לכבד את אשתו, לא להתייחס אל הרצונות ואל הבקשות שלה, לא להתייחס אל הילדים ולא לעזור במטלות הבית. ישנם אנשים שרואים רק את עצמם ומלאים באגו שלהם, הם שוכחים לתת את תשומת ליבם לדבר החשוב ביותר, לאישה שלצידם, לילדים המדהימים שה' יתברך העניק להם.
שוכחים לאסוף קודם את המצוות הפשוטות בחיים. הם מתנהגים לתפארת בחוץ אך כשהם ביית הם שונים לחלוטין ושוכחים את הדבר החשוב ביותר בחייהם - את המשפחה שלהם. כמו בבחינה של "עניי ביתך קודמים לעניי עירך". הם מפספסים את העובדה שכעת הם לא לבד, יש איתם אישה והם חייבים להתחיל לעבוד קשה על המידות שלהם.
הרב שך סיפר שבאחד הימים הגיע אליו תלמיד ואמר שהוא רוצה להתחתן. הרב אמר לו: "אין בעיה, אתה מוכן רק להתנצל בפניי?" התלמיד הביט בו בתמיהה ולא הבין את פשר שאלתו, מדוע שיתנצל בפניו? על מה?
הרב גיחך וענה לו: "אם אתה לא מוכן להתנצל מבלי שאתה יודע מה עשית, אתה עדיין לא מוכן לנישואין".
אדם צריך לדעת להוריד את הראש ולהתנצל בפני אשתו גם אם הוא לא מבין את הטעות, אם היא נפגעה סימן שיש דברים בגו. כמובן שהתחושה שעלולה להיווצר אצלו היא תחושה שהוא "פראייר" ואין לו באמת על מה להתנצל, אך התורה אומרת בפירוש שבן אדם שמכבד את אשתו, בסוף יוצא מכך המורווח היחיד, כי אם אשתו תרגיש שהוא אוזן קשבת עבורה ומקום המפלט שלה, אם היא תרגיש "מלכה", היא תעשה ממנו "מלך" ותדאג לו כל חייו.