חנוכה
מתכון ללביבות תפוחי אדמה לחנוכה:
זכרון ילדות נפלא שמלווה אותנו בחג החנוכה תמיד, הוא כמובן הלביבות החמימות והטעימות שאימא מטגנת בכל שנה בשמן עמוק ומשמח את הלב. לכבוד החג הקרב ובא הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה מעולות לחנוכה שכל הילדים אוהבים.
מצרכים ל-12 לביבות בערך:
4-5 תפו"א
גזר אחד
קישוא אחד
בצל אחד (לא חובה אם הילדים לא אוהבים)
ביצה אחת
כף קמח מנופה
אופן ההכנה:
מגרדים במגרדת (בחריצים הקטנים) את כל הירקות אל תוך קערה. סוחטים את הירקות מכל המים (ניתן לעשות זאת בתוך מסננת). מוסיפים אל קערת הירקות המגורדים ביצה אחת, כף קמח מנופה, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומערבבים הכל היטב. מחממים מחבת עם שמן (בערך חצי בקבוק או בקבוק). כאשר השמן מתחמם לוקחים בעזרת כף או מצקת מעט מן הבלילה ומטגנים.
מעבירים לנייר סופג ובתיאבון.
מתכון ללביבות תפוחי אדמה - מתכון ללביבות תפוחי אדמה לחנוכה - למה אוכלים סופגניות: הרב רביד נגר