הלכות תפילין
לימוד עם תפילין
ישנן שמועות רבות אודות העניין ללמוד עם תפילין, הרב נתנאל חיים שרון עושה לכם סדר בזה!
על אף שהעניין ללמוד אחר התפילה כבר הובא בתלמוד בבלי (מסכת ברכות דף סד עמוד א) ואמרו שזוכה ומקבל פני שכינה כמאמר הפסוק "ילכו מחיל אל חיל יראה אל אלהים בציון". ונפסק גם בשולחן ערוך (אורח חיים סימן קנה סעיף א) "אחר שיצא מבי הכנסת ילך לבית המדרש ויקבע עת ללמוד, וצריך שאותו עת יהיה קבוע שלא יעבירנו אף אם הוא סבור להרויח הרבה".
אך לעניין הלימוד עם התפילין לא הוזכר בשולחן ערוך כלום. אבל כבר כתב מרן החיד"א (מחזיק ברכה סימן כה) בשם ספר אור צדיקים, שאין לחלוץ את התפילין רק לאחר שילמדו בהם תורה תחילה, שעל ידי הלימוד עם התפילין ואפילו מעט זוכה לקנות את שלושת חלקי נשמתו 'נפש רוח ונשמה', ובפרט אם לומד עם תפילין של רבנו תם. וגם מרן הגר"ע יוסף זצ"ל בספרו שו"ת יביע אומר (חלק ג אורח חיים סימן ד) כתב: ומה טוב ומה נעים ללמוד בכל יום חֹק לישראל עם התפילין דרבנו תם, וה' יתברך לא ימנע טוב להולכים בתמים.
ויותר מזה כתב בספר ראשית חכמה (שער הקדושה פרק ו) שילמד תורה גם כשהוא מעוטף בטלית, וביאר על פי הזוהר הקדוש, שהתורה היא כנגד הנשמה, התפילין כנגד הרוח, והטלית כנגד הנפש, ועל ידי עשית שלושתן זוכה הוא לכל שלושת החלקים.
לימוד עם תפילין; מצוות תפילין - הרב חגי צדוק: