חנוכה
כולנו אוהבים סופגניות חמות ופריכות עם ריבה טעימה והמון אבקת סוכר אך חלקנו מתנזרים מכך בכל חג בגלל כמות הקלוריות, לא עוד! הנה מתכון נהדר של השף מאיר בראל לסופגניות טעימות ולא משמינות - רק 150 קלוריות ליחידה. כל אחד יכול להכין. אז מה צריך?
מצרכים:
קילו קמח מנופה
3 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כפית מלח
1 שקית סוכר וניל
100 מ"ל שמן קנולה(כוס חד"פ של שתיה קרה)
500 מ"ל מים
אופן ההכנה:
נכין לנו קערה גדולה לערבוב החומרים וקערה קטנה להתפחת השמרים.
בקערה הקטנהנשים כוס מים וכף סוכר לבן ונערבב. לאחר מכן נוסיף את כל השמרים היבשים ונערבב שוב. נניח לחומרים לנוח בקערה עד שהשמרים יתפחו על מנת שכשנוסיף אותם לבצק הוא יתחיל לתפוח מיד.
בקערה הגדולה נשים את הקמח, 3 כפות סוכר, מלח וסוכר וניל ונערבב הכל יחד.
לאחר מכן נוסיף את תערובת השמרים שהכנו בקערה הקטנה ונערבב היטב. לאחר שהקמח מתחיל לספוג את המים מקערת השמרים נוסיף את כוס השמן ונלוש הכל לפחות שתי דקות. כשהבצק מוכן, נניח לו לתפוח פעם ראשונה בכלי מכוסה עד הכפלת הנפח. לאחר מכן נוריד נפח ונתפיח שוב בכלי פתוח עד הכפלת הנפח. לאחר ההתפחה השניה נחתוך את הבצק לפסים בעזרת סכין רחבה וחדה אך לא משוננת, או קלף לבצק.
את הפסים נחתוך לקוביות קטנות שכל אחת מהן תהיה סופגנייה. נגלגל כל קובייה לעיגול בעזרת החלק התחתון הרוחבי של כף היד כאשר עם הזרת נעשה סוג של "נעילה" של הבצק (ניתן לצפות בהדגמה בסרטון המצורף). לאחר שקיבלנו עיגולים קטנים ויפים, נגזור ריבועים מניירות אפייה ונניח על כל ריבוע עיגול אחד. לאחר מכן נמתין כחצי שעה שהעיגולים יתפחו מעט.
לאחר ההמתנה נכין שמן עמוק לטיגון. הטמפרטורה המדויקת צריכה להיות 160 מעלות. טיפ קטן: על מנת לדעת אם השמן בטמפרטורה הנכונה, נכניס מקל מעץ אל תוך השמן ונראה אם נוצרות מסביבו בועות קטנות, אם כן אז הטמפרטורה נכונה ואפשר להתחיל לטגן.
את הסופגנייה זורקים פנימה בעדינות ביחד עם נייר האפייה כאשר הבצק כלפיי מטה והנייר למעלה, כלומר בזהירות ובעדינות הופכים את העיגול כלפי מטה. נטגן בין 5-6 דקות ולאחר מכן נהפוך את הסופגנייה בעזרת כלי מתאים או שני מקלות עץ ונוציא את ניירות האפייה מהשמן. נוציא את הסופגניות אל תוך כלי עם נייר סופג, נפזר על כל הסופגניות אבקת סוכר ונזריק ריבה לתוכן.
בתיאבון וחג שמח.