חשיפה: מתחסנים לקורונה? מעכשיו הסתכלו בשעון
(צילום: Quality Stock Arts/shutterstock)

חדשות

חשיפה: מתחסנים לקורונה? מעכשיו הסתכלו בשעון

מחקר שנעשה בבריטניה קבע שהשעה בה אנו מתחסנים לקורונה משפיעה על רמת האפקטיביות שלו. בואו לגלות כיצד ייתכן הדבר וכיצד תוכלו לייעל את החיסון בגופכם

ערוץ 2000
הוספת תגובה
חשיפה: מתחסנים לקורונה? מעכשיו הסתכלו בשעון
(צילום: Quality Stock Arts/shutterstock)
אא

הכל עניין של זמן? כנראה שכן. מחקר חדש שנעשה ע"י צוות בית החולים במסצ'וסטס בעניין חיסון הקורונה הראה שתגובת הנוגדנים בגוף לאחר קבלת חיסון משתנה לפי השעה הספציפית בה מתחסנים. ע"פ המחקר הזמן האולטימטיבי והאפקטיבי ביותר לקבלת החיסון הוא דווקא בשעות הצהריים. זו איננה הפעם הראשונה שנערך מחקר בעניין חיסונים למיניהם. חיסונים כנגד מחלות ריאה למשל הם דוגמא נהדרת המוכיחה שעדיף להתחסן בשעה מסויימת על מנת לא לסבול מתסמינים ותופעות לוואי קשות. תוצאות מחקר שנערך על חיסון השפעת הראה כי גברים שקיבלו את החיסון בשעות הבוקר סבלו מנוגדנים רבים יותר מאשר אלו שקיבלו את החיסון בשעות הצהריים.

אליזבת קלרמן, שותפה למחקר ורופאה בבית החולים במסצ'וסטס טענה כי המידע החדש שעלה מן המחקר עשוי לייעל את האפקטיביות של החיסון. המחקר התבצע על כ2,200 אנשים העובדים בתחום הבריאות בבריטניה. חלק מן המתחסנים קיבלו חיסון של פייזר והחלק השני התחסנו בחיסון של אסטר הזנקה, כאשר דגימות נלקחו מכל נבדק במהלך החיסון. בדיקת הדגימות הציגה מצג מפתיע - הנוגדנים בגופם של מי שהתחסנו בשעות הצהריים היו גבוהים יותר מן השאר. בנוסף רמת נוגדנים גבוהה נמצאה גם אצל הנשים יותר מאשר הגברים, אצל מתחסני חיסון "פייזר" ובקרב צעירים מאשר מבוגרים.  

ד"ר אליזבת מסבירה שחיסוני קורונה ושפעת פועלים על מנגנונים שונים ולכן מערכת הנוגדנים בגוף תפעל באופן שונה כשהיא פוגשת בזן חדש של וירוס. היא ממשיכה ומסבירה בזהירות שצריך לזכור כי לא נלקחו בחשבון שעות העבודה והרגלי השינה של המשתתפים בניסוי. לטענתה של קלרמן, עדיין לא ניתן לצאת עם הצהרה או המלצה גורפת לציבור עד שלא יחקרו לעומק את אופן התגובה של הנוגדנים אך הכיוון חיובי בהחלט.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי