הלכות
אורז הוא מאכל ילדות שכולנו גדלנו עליו כתוספת לארוחה עיקרית או ארוחה בפני עצמה, ניתן להכין אותו בתיבולים שונים ולהוסיף לו תוספות שישדרגו אותו. אך לפני שאתם ממהרים לאכול, לפני שאתם מבשלים אותו, יש כמה דברים שכדאי שתדעו:
ראשית נזכיר כי אכילת שרצים, חרקים ותולעים היא אסורה בתכלית בתורה בדיוק כמו אכילת חיות טמאות, זו הסיבה שמאכלים מסוימים צריך לבדוק היטב טרם הבישול והאכילה.
באורז אפשר למצוא סוגים רבים של גרגרים שאינם קשורים לאורז עצמו כמו חיטה, שעורה, קטניות וגם להיתקל במראה פחות נעם ואסתטי - תולעים. אורז כמו כל קטנייה עלול להתליע ולכן חשוב מאוד לבדוק אותו טרם הבישול.
אופן הבדיקה:
שופכים את האורז על שולחן לבן או על תבנית עם נייר אפייה ומתחילים לברור ולבדוק בין הגרגרים שאין שום דבר מוזר ולא שייך. לאחר מכן בודקים אם הגרגרים שלימים ונקיים. במידה שהם נקיים ניתן להשתמש בהם. יש מצבים בהם חלק מהגרגרים מוכתמים בכתם שחור או אדום בקצוות - בד"כ אלו שאריות של הקליפה ואין צורך להוציא אותם. בהצלחה ובתיאבון.
הרב מאיר בראל - איך לברור אורז? האם צריך לברור אורז?