הלכות
איך בודקים קטניות? איך בודקים קטניות מתולעים? הקטניות (חומוס, חיטה, שעועית, אפונה, עדשים ועוד) בריאות מאוד למאכל ומשמשות אותנו להכנת תבשילים ומרקים. חשוב מאוד לזכור לברור את הקטניות טרם השימוש מכיוון שגם שם עשויים להיות חרקים רבים ויצורים לא סימפטיים במיוחד.
כיצד עושים זאת?
שופכים את הקטניות על שולחן לבן או על תבנית עם נייר אפייה ובודקים עם האצבעות כשכף היד פרוסה, שאין שום דבר חריג בין הגרגרים. ניתן להשיג כיום שקיות ואקום עם קטניות שנבדקו מראש ונמצאו נקיות וכשרות למאכל. בהצלחה ובתיאבון.
איך בודקים קטניות? איך בודקים קטניות מתולעים? הרב מאיר בראל: