ניפוי קמח הלכה: למה מנפים קמח? תולעי קמח כשרות
ניפוי קמח הלכה: למה מנפים קמח? תולעי קמח כשרות. (צילום: Africa Studio/shutterstock)

הלכות

מכינים חלות לשבת: כך מנפים קמח באופן הנכון

הרב והשף מאיר בראל שהינו גם חבר 'ועד משמרת הכשרות', מסביר מדוע חשוב כל כך לנפות את הקמח טרם השימוש, כיצד בדיוק עושים זאת והאם מנפים כל סוג של קמח אפשרי?
הרב מאיר בראל
הוספת תגובה
ניפוי קמח הלכה: למה מנפים קמח? תולעי קמח כשרות
ניפוי קמח הלכה: למה מנפים קמח? תולעי קמח כשרות. (צילום: Africa Studio/shutterstock)
אא

יום שישי הגיע ושוב במטבח מכינים בצק לחלות, אך חשוב לזכור! בקמח שאתם קונים ישנם חרקים ומעופפים רבים, אותם יצורים למעשה נדבקים אל הקמח בתהליך הטחינה שאורך זמן. גם לאופן האחסון ולתאריך בו אחסנתם את הקמח שלכם, יש חשיבות. התורה אוסרת בתכלית אל אכילת שרצים וחרקים ולכן צריך מאוד להיזהר ולשים לב. אז מה עושים? מנפים את הקמח.
ניפוי קמח הלכה: למה מנפים קמח? תולעי קמח כשרות. (צילום: Konstantin Kolosov/shutterstock)

אופן ניפוי הקמח:
אז הדבר הראשון שאתם צריכים היא נפה. תפקיד הנפה הוא לאוורר ולפתוח היטב את הקמח אך בעיקר לסנן אותו מכל מיני "אורחים" לא רצויים. חשוב מאוד לרכוש נפה כשרה מכיוון שיש דרגות צפיפות שונות לרשת המשי שבנפה.

לפני הרכישה צריכים לחפש חותמת כשרות על הנפה המעידה שהיא אכן מספיקה לניפוי הקמח והחריצים ברשת לא רחבים מידי, על מנת שחלילה לא יסתנן לשם איזה חרק. מעבירים את הקמח בנפה ומסננים אל תוך קערה.

בשוק קיים מגוון של קמחים מכל הסוגים, שימו לב כי ישנם קמחים מלאים למשל שלא מתאימים לניפוי בנפה רגילה אלא צריך נפה מיוחדת עבורם. ההמלצה הכי טובה היא לקנות קמח ארוז בוואקום שכבר נופה מראש (מופיע על האריזה). בהצלחה ובתיאבון.
ניפוי קמח הלכה: למה מנפים קמח? תולעי קמח כשרות. (צילום: Sorapop Udomsri/shutterstock)

ניפוי קמח הלכה: למה מנפים קמח? תולעי קמח כשרות - הרב מאיר בראל; ניפוי קמח:

להמשך קריאה
ניפוי קמח הלכה: למה מנפים קמח? תולעי קמח כשרות. (צילום: Africa Studio/shutterstock)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי