הלכות
יום שישי הגיע ושוב במטבח מכינים בצק לחלות, אך חשוב לזכור! בקמח שאתם קונים ישנם חרקים ומעופפים רבים, אותם יצורים למעשה נדבקים אל הקמח בתהליך הטחינה שאורך זמן. גם לאופן האחסון ולתאריך בו אחסנתם את הקמח שלכם, יש חשיבות. התורה אוסרת בתכלית אל אכילת שרצים וחרקים ולכן צריך מאוד להיזהר ולשים לב. אז מה עושים? מנפים את הקמח.
אופן ניפוי הקמח:
אז הדבר הראשון שאתם צריכים היא נפה. תפקיד הנפה הוא לאוורר ולפתוח היטב את הקמח אך בעיקר לסנן אותו מכל מיני "אורחים" לא רצויים. חשוב מאוד לרכוש נפה כשרה מכיוון שיש דרגות צפיפות שונות לרשת המשי שבנפה.
לפני הרכישה צריכים לחפש חותמת כשרות על הנפה המעידה שהיא אכן מספיקה לניפוי הקמח והחריצים ברשת לא רחבים מידי, על מנת שחלילה לא יסתנן לשם איזה חרק. מעבירים את הקמח בנפה ומסננים אל תוך קערה.
בשוק קיים מגוון של קמחים מכל הסוגים, שימו לב כי ישנם קמחים מלאים למשל שלא מתאימים לניפוי בנפה רגילה אלא צריך נפה מיוחדת עבורם. ההמלצה הכי טובה היא לקנות קמח ארוז בוואקום שכבר נופה מראש (מופיע על האריזה). בהצלחה ובתיאבון.
ניפוי קמח הלכה: למה מנפים קמח? תולעי קמח כשרות - הרב מאיר בראל; ניפוי קמח: