ט"ו בשבט
איך בודקים צימוקים? תולעים בצימוקים: אנחנו נהנים מפירות יבשים כל השנה ולא רק בט"ו בשבט, הם מתוקים וטעימים ואת חלקם ניתן אפילו לשלב בסלטים ובתבשילים. חשוב לזכור שגם פירות יבשים זקוקים לבדיקה טרם אכילתם מפני שעלולים להימצא בהם חרקים ותולעים.
כשמדובר בפירות יבשים קטנים שקשה לפתוח אחד אחד (כמו צימוקים, חמוציות וכו') ישנה שיטה נהדרת אחרת - לוקחים קערה עם מים ושופכים פנימה את הפירות על מנת שיתנפחו בתוך המים.
לאחר מספר שעות הצימוקים יצופו מעלה ויתנפחו, כשהם מתנפחים קל יותר לבדוק אותם באור. יש לבדוק גם את המים שהשרנו אותם בהם - אם המים נקיים ניתן לייבש את הצימוקים ולהשתמש בהם ללא חשש, אך אם המים היו מלוכלכים בחתיכות לא ברורות ומה שנראה כתולעים - עדיף לזרוק את הצימוקים. בהצלחה ובתיאבון.
איך בודקים צימוקים? תולעים בצימוקים - הרב מאיר בראל: