הכשרת כבד: איך מכשירים כבד? האם צריך לחתוך כבד עוף?
הכשרת כבד: איך מכשירים כבד? האם צריך לחתוך כבד עוף? (צילום: OlegD/shutterstock)

הלכות כשרות

איך מכשירים כבד? לא כבד כמו שאתם חושבים

הוא רך, טעים, עשיר בברזל ומככב במטבח – כיצד מכשירים כבד כמו שצריך? הרב והשף מאיר בראל מסביר איך לעשות זאת בדרך הנכונה
הרב מאיר בראל
הוספת תגובה
הכשרת כבד: איך מכשירים כבד? האם צריך לחתוך כבד עוף?
הכשרת כבד: איך מכשירים כבד? האם צריך לחתוך כבד עוף? (צילום: OlegD/shutterstock)
אא

הכשרת כבד: איך מכשירים כבד? האם צריך לחתוך כבד עוף? הכבד הטעים הוא מאכל מזין העטיר בוויטמינים, חלבונים, ברזל ואפילו שומן.  בתורה ישנו איסור לא לאכול דם, והרי כבד מלא כולו בדם, אם כן כיצד ניתן לאכול אותו? תיקנו חכמים דרך בה ניתן לכשיר את הכבד על מנת שניתן יהיה לאכול אותו.
איך מכשירים כבד? (צילום: Esin Deniz/shutterstock)

אופן ההכשרה:

  1. על מנת שהדם ייצא מן הכבד, נחתוך חתך בכל חתיכה של כבד עוף ובכבד בקר נחתוך כמה חתכים בצורת שתי וערב.
  2. נסדר את הכבד על גבי רשת צלייה מברזל.
  3. נפזר מעט מלח גס על מנת לעזור לדם לצאת החוצה מן החריצים.
  4. נכסה ברשת נוספת ונצלה על אש חיה.

לאחר שעשיתם את כל השלבים, הכבד כשר וראוי לבישול או טיגון. בהצלחה.האם צריך לחתוך כבד עוף? (צילום: Iaroshenko Maryna/shutterstock)
הרב מאיר בראל: הכשרת כבד: איך מכשירים כבד? האם צריך לחתוך כבד עוף?

להמשך קריאה
הכשרת כבד: איך מכשירים כבד? האם צריך לחתוך כבד עוף? (צילום: OlegD/shutterstock)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי