צליית כבד על מנגל או על גז לפי ההלכה: בישול כבד לאחר צלייה
צליית כבד על מנגל או על גז לפי ההלכה: בישול כבד לאחר צלייה. (צילום: Alpay/shutterstock)

הלכות

לצלות כבד בדרך הנכונה עפ"י ההלכה: הרב והשף מאיר בראל

אוהבים כבד? כך תכשירו אותו בצורה הנכונה. הרב והשף מאיר בראל מסביר מהי הדרך הנכונה ביותר לצליית כבד והכשרתו עפ"י ההלכה היהודית
הרב מאיר בראל
הוספת תגובה
צליית כבד על מנגל או על גז לפי ההלכה: בישול כבד לאחר צלייה
צליית כבד על מנגל או על גז לפי ההלכה: בישול כבד לאחר צלייה. (צילום: Alpay/shutterstock)
אא

צליית כבד על מנגל או על גז לפי ההלכה: בישול כבד לאחר צלייה: כפי שכבר למדנו, את הכבד צריך לצלות על אש גלויה טרם האכילה על מנת להפטר מן הדם - שאסור לאכילה ע"פ התורה.
צליית כבד על מנגל או על גז לפי ההלכה. (צילום: Maksim Toome/shutterstock)

מה הדרך הנכונה והטובה ביותר לצליית כבד? את הכבד ניתן לצלות על הגז, על המנגל או ע"י ברנר. מכינים כלי חד פעמי שאליו יטפטף הדם, לוקחים את הרשת שעליה הכבד, שהכנו מבעוד מועד וצולים על אש גלויה עד כדי חצי בישול - כשהכבד כבר נקי מדם.

לאחר הצלייה מומלץ לשטוף את חתיכות הכבד משאריות הדם ולאחר מכן הכבד מוכן ומותר לאכילה. בהצלחה ובתיאבון.
בישול כבד לאחר צלייה. (צילום: Indian Food Images/shutterstock)

הרב מאיר בראל: צליית כבד על מנגל או על גז לפי ההלכה: בישול כבד לאחר צלייה 

להמשך קריאה
צליית כבד על מנגל או על גז לפי ההלכה: בישול כבד לאחר צלייה. (צילום: Alpay/shutterstock)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי