הלכות
צליית כבד על מנגל או על גז לפי ההלכה: בישול כבד לאחר צלייה: כפי שכבר למדנו, את הכבד צריך לצלות על אש גלויה טרם האכילה על מנת להפטר מן הדם - שאסור לאכילה ע"פ התורה.
מה הדרך הנכונה והטובה ביותר לצליית כבד? את הכבד ניתן לצלות על הגז, על המנגל או ע"י ברנר. מכינים כלי חד פעמי שאליו יטפטף הדם, לוקחים את הרשת שעליה הכבד, שהכנו מבעוד מועד וצולים על אש גלויה עד כדי חצי בישול - כשהכבד כבר נקי מדם.
לאחר הצלייה מומלץ לשטוף את חתיכות הכבד משאריות הדם ולאחר מכן הכבד מוכן ומותר לאכילה. בהצלחה ובתיאבון.
הרב מאיר בראל: צליית כבד על מנגל או על גז לפי ההלכה: בישול כבד לאחר צלייה