יהדות
הפרשת חלה: מתי עושים הפרשת חלה? מתי צריך לעשות הפרשת חלה? מצוות הפרשת חלה היא מצווה חשובה מאין כמוה והיא שעת רצון גדולה לבקש ולזכות בישועות רבות. האם מכל בצק ניתן להפריש חלה או רק מבצק המיועד ללחם? אם למשל אנחנו מכינים בצק לעוגת שמרים או בצק לסופגניות, האם גם ממנו צריך להפריש חלה?
תיקנו חכמים כי כל בצק העתיד להיכנס לאפייה בתנור, מחויב בהפרשת חלה עם ברכה. לא משנה לשם מה ייעדנו אותו, אם לעוגה או ללחם. גם בצק של טורטייה שמכינים על גבי מחבת לוהטת, מחויב בהפרשת חלה.
אם כך, איזה בצק לא מחויב בהפרשת חלה? בצק המיועד לטיגון או בישול (לדוגמה: סופגנייה או לחמנית "באן" מאודה) על אף שכתבו חכמים כי טוב להפריש גם מבצק המיועד לטיגון או בישול חלה אך ללא ברכה. בהצלחה ובתיאבון.
הרב מאיר בראל - הפרשת חלה: מתי עושים הפרשת חלה? מתי צריך לעשות הפרשת חלה?