יהדות
הרי אם נסתכל על כך מבחינה הגיונית אין באמת סיבה מהותית אמיתית לחגוג, הרי הסתיימה לה עוד שנה מהחיים וזה דבר מעציב. אם כן, מה כל העניין בלחגוג יום הולדת? בשביל לענות על זה נקביל זאת לכסף. אם אדם משתמש בתבונה בכספו וכאשר צובר סכום נכבד של כסף רוכש בו משהו שיניב לו עוד רווחים וכספים, אזי פעל בחכמה.
כך גם בעניין יום ההולדת, נכון שהסתיימה לה עוד שנה אבל השאלה היא מה עשינו באותה שנה וכיצד ניצלנו אותה. אם פעלנו בחכמה וניצלנו אותה לדברים טובים, להתחזקות, לתפילות, ללימוד תורה ולעבודת ה' אז אין לנו סיבה לדאגה כי בשנה הזו בנינו לנו בניין עדי עד שיחזיק לנו לעתיד לבוא ויעלה את זכויותינו הרבות לעתיד לבורא בעולם הבא, ששם מתחילים החיים האמיתיים, חיי הנצח.
מי שמבין את המטרה האמיתית שלשמה הגענו לעולם, מי שמבין שיש לו מסע אמיתי לעבור כאן, שיש תיקון שעל הנשמה שלו להשלים ולעבור – איננו פוחד מאף דבר ועבורו הכל שולי כי הוא רואה בגדול ומבין את המטרה האמיתית שלשמה התכנסנו.
לתאריך הלועזי של יום ההולדת אין שום משמעות מכיוון שכל העניין של התאריך הנוצרי החל מאז תקופת מייסד הנצרות. בנצרות התאריכים מסודרים לפני הספירה ולאחר הספירה. ביהדות לעומת זאת יש ספירה מאז אדם הראשון ועד היום. מבחינת חודשים התאריך הנוצרי הולך רק לפי השמש, התאריך המוסלמי הולך רק לפי הירח וביהדות להבדיל יש איזון של שניהם, תיארוך לפי השמש והירח יחד.
ה"בן איש חי" אומר שיום הולדת זהו לא סתם יום, ביום זה יורד שפע גדול לאדם ועל כן היום הזה צריך להיות יום של חשבון נפש עם עצמנו, מה הספקנו בשנה החולפת, במה עלינו להשתפר, איך נוכל להיות בשנה הקרובה הגרסה הטובה ביותר של עצמנו בעיקר בפן הרוחני.
לתאריך הלועזי אין שום משקל ומשמעות לאדם. אדם יכול להחליט שהוא חוגג ביום זה, אך הוא לא היום האמיתי בו הוא נולד ע"פ היהדות, הוא לא היום בו יורד לנו שפע גדול. יום ההולדת האמיתי הוא בתאריך העברי ועל כן יש להקפיד לחגוג רק בתאריך העברי. מזל טוב והצלחה בכל.
יום הולדת עברי משמעות: יום הולדת עברי לפי הקבלה - הרב רביד נגר - יום הלידה שלך: