הלכות כשרות
לאחר אכילת בשר יש להקפיד לא לאכול חלב במהלך מספר שעות. כן, אנחנו מודעים לכך שישנם כאלו שמעדיפים לעיתים לוותר על אכילת הבשר רק על מנת לא לחכות זמן רב כדי לצרוך חלב, אבל מהו המקור לאיסור ומדוע ניכר שהנושא חשוב?
הרב מאיר בראל: "אתם מכירים את הרגע הזה שבו אתם ממש רוצים לאכול משהו חלבי, אבל נזכרים שאכלתם בשר מעט זמן לפני, שאתם "בשריים"? בין אכילת בשר לחלב יש לשמור 6 שעות, מדוע? מה הסיבה להפרדה בין בשר לחלב? התורה מלמדת אותנו כלל: לא תבשל גדי בחלב אמו" – אסור לאכול, לבשל וליהנות מבשר וחלב ביחד. חכמים לימדו במסכת חולין שצריך לשמור שיעור של שעה בין סעודה לסעודה. חכמים לא באמת פירטו מה זה "השעה" הזו, אבל אז הגיע אחד מן התנאים וסיפר שהיה שומר בין סעודה לסעודה ומקפיד לא לאכול בשר וחלב בסעודה אחת, היה פער בין אכילת בשר לחלב.
לאחר בירור העניין - חכמים ותיקנו לנו שצריך לחכות 6 שעות בין ארוחה לארוחה ומכאן פסק לנו ה"שולחן ערוך" שיש להבדיל 6 שעות בין סעודה לסעודה ולכן צריך לשמור 6 שעות בין אכילת בשר לחלב. בנוסף לכך, הרמב"ם, רש"י ומפרשים נוספים, הביאו לכך טעם נוסף שלמזון הנמצא במערכת העיכול ובשיניים לוקח זמן להתעכל ולכן יש חשש שנטעם בשר וחלב ביחד בפה. לכן יש להקפיד ולשמור 6 שעות. כמובן שמעבר לכך ישנם מנהגים שונים לכל אחד במה שקשור לאכילת בשר וחלב, אך דבר אחד ברור - חייבת להיות הפרדה בין בשר לחלב".
הרב מאיר בראל: כמה זמן שומרים בין בשר לחלב? למה שומרים 6 שעות בין בשר לחלב?