פורים
קריאת מגילת אסתר: איך מקיימים את מצוות מגילת אסתר? כיצד יש לקיים את מצוות קריאת המגילה ומתי לא יוצאים ידי חובה? הרב יהונתן ענבה מסביר: "ליהודים הייתה אורה ושמחה – אחים יקרים! יש לזכור כי קריאת המגילה היא ממש כמו נרות חנוכה – כפי שמדליקים נרות על מנת לפרסם את הנס שעשה עמנו ה' יתברך, כך גם בקריאת מגילה.
ע"פ ההלכה צריך ראשית לשמוע את המגילה מתוך מגילה כשרה (הכתובה על קלף שכתב סופר סתם בהידור). בעצם שמיעת קריאת המגילה מתחילתה ועד סופה, בלי לפספס אף מילה, ובכך קיימנו למעשה את מצוות המגילה.
"מה קורה אם בכל זאת פספסנו מילה או כמה מילים? אין בעיה! יש אפשרות להשלים את קריאת המגילה מתוך הכתוב, גם אם קוראים אותה מתוך חומש ולא מתוך קלף. כל עוד את רוב המגילה שמענו מתוך קלף כשר ומעט ממנה השלמנו מתוך החומש, אין עם כך שום בעיה ויצאנו ידי חובה.
"הלכה נוספת וחשובה מאוד, היא שמיעת המגילה במקום בו אנו נמצאים ולא מתוך טלפון, רדיו או רשתות חברתיות. באופן כזה לא יוצאים ידי חובה ולכן יש לשמוע את המגילה כאשר אנו נוכחים פיזית במקום, רואים את החזן ושומעים את המגילה מפיו. אם ישנה אופציה להיות בבית כנסת בו נמצאים כמה שיותר אנשים ולקיים את הפסוק "ברוב עם הדרת מלך", הרי זה משובח.
"חשוב לציין שגם נשים חייבות בכל ארבע מצוות הפורים (קריאת מגילה, משלוח מנות, מתנות לאביונים וסעודה),בדיוק כמו גברים. בואו נשמח כולנו ביחד ונקיים באהבה ובשמחה את מצוות חג הפורים, כי רק ביחד ננצח. שיהיה לכולם פורים שמח".
הרב יהונתן ענבה: קריאת מגילת אסתר: איך מקיימים את מצוות מגילת אסתר?