נשאלת השאלה אילו סידורים אדם יכול לעשות לפני שיוצא לתפילת שחרית? האם מותר לאדם לערוך קניות בבוקר או לקחת את הילדים לגן לפני התפילה? מעיקר הדין אדם צריך להשתדל להתפלל לפני כל עיסוקיו. עם זאת, במידה שהאדם לא הספיק או שעבודתו נמצאת במרחק נסיעה מביתו, יכול ללכת לעבודה לפני התפילה ואף לשלוח את הילדים למסגרות ולאחר מכן להתפלל.
מכל מקום יש לומר את ברכות השחר, ברכות התורה וקריאת שמע וישתדל לסיים בזמן ולהשלים את התפילה לאחר עיסוקיו. המקור לכך הוא בגמרא במסכת ברכות דף י"ד – בו כתוב שאסור לעסוק בשום מלאכה לפני התפילה ככתוב: "צדק לפניו יהלך וישם לדרך פעמיו", צדק הכוונה לתפילה שאדם צריך להתפלל ראשית לבוראו ולאחר מכן להמשיך בדרכו לעיסוקים אחרים. אדם הפועל כך זוכה לברכה והצלחה מאת ה'.
מר"ן עובדיה יוסף זצוק"ל ב"שולחן ערוך" סימן פ"ט כותב שאסור לאדם להתעסק בצרכו ולצאת לדרך עד שיתפלל תפילת 18. גם הרמ"א כותב על כך שלאחר שאדם אמר קצת ברכות, כגון: ברכות השחר וברכות התורה וקריאת שמע - יכול להתפנות לעיסוקיו. אדם החושש שיגיע אל עבודתו מאוחר ויפסיד בכך את ממונו, מותר לו ע"פ הפוסקים לדחות גם כן את התפילה, לקרוא בינתיים את ברכות השחר, התורה ושמע ישראל, ומאוחר יותר להמשיך להתפלל (כמובן שבכל דבר האדם צריך סייעתא דשמייא לפני הכל).
נסיעה לעבודה לפני תפילת שחרית: מה מותר לעשות לפני התפילה? | צפו ברב אמנון חגיגי - כיצד מתפללים תפילת העמידה?