פורים
כמה כיף להתענג בפורים על אזני המן פריכות, טעימות ומצופות באבקת סוכר. בדיוק בשביל זה הוכן לכם מתכון מנצח לאזני המן שוקולד שישדרגו לכם את החג באופן מושלם. אז בלי הרבה דיבורים וקדימה למלאכה:
מצרכים (ל-30 עוגיות בערך):
2 כוסות קמח
רבע כוס אבקת סוכר
רבע כוס אבקת קקאו
2 חלמונים (לא לזרוק חלבונים)
200 גרם חמאה קרה
חצי כפית תמצית וניל
1-2 כפות מים
ממרח שוקולד למילוי (לפי טעם אישי).
אופן ההכנה:
* בקערת מעבד המזון נשים את הקמח, סוכר ואבקת קקאו
* נחתוך את החמאה הקרה ונוסיף אותה לתערובת
* נערבב בזהירות ובפולסים קצרים עד אשר תתקבל עיסה בעלת מרקם של חול רטוב
* נוסיף את החלמונים (את החלבון נשאיר בצד),תמצית הווניל, וכף מים ונערבב בפולסים עד שיתקבל גוש בצק (אם הבצק יבש ניתן להוסיף כף מים(.
* נשמן שני ניירות אפייה ונניח ביניהם את גוש הבצק שהתקבל
* נרדד את הבצק בין ניירות האפייה לעובי של חצי ס"מ.
* נסיר בעדינות את נייר האפייה העליון, נניח אותו שוב על הבצק ונהפוך את שני ניירות האפייה, כך שנייר האפייה התחתון, יהיה העליון. באופן הזה נשחרר מעט את הבצק מן ניירות האפייה כך יהיה יותר נוח לעבוד.
* נקרוץ עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 6-7 ס"מ.
* נסיר את שאריות הבצק ונמרח את העיגולים היפים שקיבלנו בחלבונים ששמרנו
* נשים את ממרח השוקולד בתוך שקית זילוף ונזלף מעט במרכז כל עיגול (ניתן לעשות זאת גם בעזרת כפית).
* בעזרת הרטבת אצבעות נשטח את הקצוות העליונים של מריחת השוקולד על מנת להעניק להם צורה יפה
* נקפל ונסגור כל עיגול לצורת אוזן המן ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
* באותו האופן נקרוץ עיגולים גם משאריות הבצק, אם כי יש להקפיד לא לרדד פעמיים על מנת לא ליצור בצק קשה.
* נכניס את התבנית עם העוגיות למקפיא לפחות לשעה או עד שהשוקולד קפוא לחלוטין.
* מוציאים את התבנית ואופים את העוגיות בחום של 170 מעלות לעשר דקות
*מצננים ואוכלים בהנאה.
הרב יהונתן ענבה: למה שולחים משלוח מנות בפורים? למי נותנים משלוח מנות?