הכשרות לפסח
האפייה נמשכת גם במהלך חול המועד: לשם כך יש להכשיר תנור לפסח. כיצד יש להכשיר תנור לפסח? באופן הנקרא 'ליבון קל' – ליבון נעשה כאשר אש ניתזת מן המכשיר, אך בתנור לא ניתן לעשות זאת בתנור ועל כן מותר להקל. 'ליבון קל' בתנור של היום מבוצע בצורה קצת שונה.
כיצד יש לעשות זאת? מר"ן עובדיה יוסף זצוק"ל פסק בשולחן ערוך: ראשית, אין להשתמש בתנור במשך 24 שעות ובכך כל מה שנבלע בתנור כתוצאה מן האדים נהפך לטעם פגום. לאחר מכן יש לרסס תרסיסי ניקוי ייעודיים ולנקות היטב את תנור (אין צורך בחותמת כשרות לפסח על חומרי הניקוי),ניתן גם לעשות זאת תוך כדי שהוא דלוק על מנת שחומר הניקוי יחזור היטב. אחרי ביצוע פעולות אלו יש להדליק את התנור כשהוא ריק למשך שעה, על החום הכי גבוה. בסוף התהליך יש לשים קש בתנור ולתת לו להישרף.
את תבניות והרשת של התנור לא ניתן להכשיר, ואין להשתמש בתבניות הרגילות, יש לרכוש תבניות חדשות ואפשר להשתמש גם בתבניות חד פעמיות.