הכשרות לפסח
בפסח אין צורך לקנות סטים יקרים ומיוחדים של כלים במיוחד עבור החג. יש הנוהגים לייעד כלים במיוחד עבור פסח אך מי שאין ביכולתו, יכול להגעיל את הכלים באופן של "כבולעו כך פולטו" – כלומר בדיוק באותו האופן בו חיממו בכלי חמץ, כך ניתן לעשות הגעלה, הכשרה, דרך אותו אופן חימום. חשוב לנקות היטב את הכלי טרם ההגעלה. למשל סיר שרוצים להכשיר מכניסים אותו אל תוך סיר גדול יותר עם מים רותחים ומעט סבון. כאשר המים בסיר הגדול רותחים ומבעבעים, מכניסים את הסיר הקטן, והמים שבסיר הגדול בולעים למעשה את כל החמץ מן הסיר הקטן ושואבים אותו החוצה.
באותו האופן ניתן להכשיר כל כלי, גם סכו"ם וגם כלי פלסטיק ע"פ פסיקת מר"ן עובדיה יוסף זצוק"ל, אך חשוב שהכלי יהיה נקי מאוד לפני כן, באשר ללכלוך קשה שאיננו יורד, כמו למשל בתחתית של מחבתות וסירים שנדבקים שומנים שקשה להוריד, ניתן לשים את הסיר או המחבת על האש כשהוא ריק וזה נחשב ליבון. לאחר הליבון ניתן לעשות גם הגעלה ללא כל בעיה. כלי חרס שהשתמשו בהם לחימום בכל ימות השנה, לא ניתנים להכשרה בפסח מפני שהחמץ נבלע בהם ואיננו יכול לצאת ולכן יש לסגור אותם בארון עם פתק "חמץ" במהלך הפסח. כלי זכוכית מכל סוג שהם ניתנים לשימוש ללא הגעלה לשיטת הספרדים, אך האשכנזים נוהגים לאסור אותם בשימוש בטענה שהגעלה איננה עוזרת בשל חשש שיש שם מעט חרס.