הכשרות לפסח
איך מכשירים מדיח לפסח?
המדיח מקל לא מעט על החיים של כולנו, חוסך זמן ועבודה. הוא משמש בחיים כיד נוספת, חלק משגרת הניקיון היומית. בחגים יש בנו צורך במיוחד בהם מארחים ומבשלים הרבה – מה שיוצר כמות לא מבוטלת של כלים. אז כיצד יש להכשיר מדיח כלים לפסח? המדיח מנקה את הכלים במים קרים ולאחר מכן עוטף את הכלים בסבון ומנקה אותם היטב עם מים רותחים. הסבון כשלעצמו פוגם בטעם של האוכל ובוודאי כשמותזים לאחריו מים רותחים.
הכשרת מדיח הכלים היא ע"פ שיטת "כבולעו כך פולטו" – כלומר באותו האופן בו נבלע החמץ, כך פולטים אותו החוצה. יש לנקות את המדיח היטב, להוציא את הגומיות ולנקות אותן היטב ולאחר מכן להפעיל את המדיח עם סבון כאשר הוא ריק - וזה הכל, המדיח מוכשר לפסח.