הכשרות לפסח
במהלך השנה נוהגים לעשות על האש בכל מיני הזדמנויות ואי לכך מניחים על רשת המנגל בשר לסוגיו השונים המכיל חומרים שהם חמץ גמור. הרשת בולעת את החמץ ללא נוזלים. על מנת להכשיר כראוי את הרשת לפסח יש לעשות זאת ע"י ליבון, אלא שאם נעשה ליבון לרשת - נהרוס אותה.
הפתרון לכך הוא לקנות רשת חדשה המיועדת רק לימות הפסח. חשוב לשים לב לא להשתמש בשום אופן במנגלים הנמצאים במקומות ציבוריים מכיוון שהם לא כשרים – לא מחליפים להם רשתות וישנם גוים הנוהגים להכין שם בשר טרף.
כיצד נכשיר מנגל גז? גם רשת מנגל גז חייבת בליבון על מנת להשתמש בה בפסח וניתן לעשות זאת בעזרת מבער. בחלק מן המנגלים ישנה אפשרות לעשות ליבון כאשר מכסים את החלק העליון של הרשת בנייר כסף ומפעילים את האש למשך חצי שעה. יש לשים לב שהרשת האדימה מהאש ולאחר מכן להפוך וללבן גם את החלק שכיסינו בנייר כסף. אפשרות נוספת היא הנחת רשת חדשה שנקנתה במיוחד עבור פסח על גבי הרשת הישנה, באופן שיהיה רווח ביניהן ולא ייגעו האחת בשנייה. בשלב הסופי יש להדליק את המנגל לרבע שעה על החום המרבי.