הכשרות לפסח

איך מכשירים סירים לפסח?

פסח קרב ובא: כיצד ניתן להכשיר את הסירים שיש לנו בבית? ומה עושים אם ידיות הסיר עשויות מפלסטיק? | הכשרת סירים לפסח - המדריך המלא והמקוצר
ערוץ 2000
הוספת תגובה
אא
איך מכשירים סירים לפסח? הכשרת סירים לפסח. (צילום: sunlight19/shutterstock)

איך מכשירים סירים לפסח?

לכתחילה כדאי לייעד מערכת כלים ייחודית לימי הפסח, אך במידה ואין אפשרות, יש להקפיד על אופן ההכשרה של כל כלי. הכשר הכלים נעשה ע"פ רוב השימוש שעושים בהם במהלך היומיום, כך למשל סירים ומחבתות המיועדים בד"כ לבישול ולטיגון, לרוב של מאכלים לחים עם רוטב או שמן, אף אם לעיתים בישלנו בו אוכל יבש כגון שניצל (הוא אומנם ללא רוטב אך טוגן בלח, בשמן),דרך ההכשר שלהם תהיה ע"י הגעלה.
איך להכשיר סירים לפסח? (צילום: Photographee.eu/shutterstock)

השימוש העיקרי בסירים הוא בבישול מאכלים לחים גם אם לעיתים בושלו בהם מאכלים יבשים, לכן אופן ההכשר של הסירים (כולל המכסים וידיות הסיר) יהיה ע"י הגעלה – אותה כדאי לעשות במקום פתוח ולא בבית [יש לשים לב כי הסיר אותו רוצים להכשיר עשוי רק ממתכת / אלומיניום. במידה שידיות הסיר עשויות מפלסטיק הן עלולות להימס בעת ההגעלה - ולא יהיה ניתן להכשיר את הסיר].

כיצד עושים הגעלה? ראשית יש להמתין 24 שעות מזמן השימוש האחרון בסיר המיועד להכשרה וכן לנקות היטב את הסיר לפני הגעלתו. לאחר מכן ממלאים כלי גדול במים ונותנים להם לרתוח. כאשר המים מבעבעים מכניסים פנימה את הסיר אותו רוצים להכשיר וכך מתבצעת הכשרתו של הסיר לפסח. חשוב להקפיד לנקות היטב גם תחתית הסיר, ניתן לעשות זאת בעזרת ברזלית ומסיר שומנים, לוודא שאכן לא נשאר שום חמץ.
הכשרת סירים לפסח. (צילום: FabrikaSimf/shutterstock)

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי