פסח
חג הפסח מלווה במנהגים רבים. בין היתר נוהגים לנקות את הבית מחמץ ולדאוג לבל ייראה ובל יימצא. התחליף לבצק המוכר הוא המצה שכולנו מכירים. את המצה אנו נוהגים לאכול בפסח משום שלחמם של ישראל לא הספיק להחמיץ כאשר יצאו בחיפזון ממצרים.
אך מה הסיבה העמוקה יותר המסתתרת מאחורי המנהג לאכול מצה? מצה היא ראשי תיבות "מכל צרה הצילני" וע"י אכילתה זוכים לסגולות רבות - לשמירה והצלה. אכילת מצה היא סגולה לפרנסה טובה בכל ימות השנה. חז"ל מכנים את המצה "לחם הרפואה" ומכאן מלמדים אותנו שאכילת מצה היא סגולה לרפואה שלמה.
סגולה נוספת היא לחתוך חתיכה מן האפיקומן ולשים אותה בתוך הארנק – זו סגולה לפרנסה טובה בשפע. סגולה לשמירה הקשורה למצה היא לשים חתיכה מן האפיקומן על אדן החלון ובתוך הרכב לשמירה מלאה מכל צרה ופגע. לכן יש עניין גדול באכילת מצה תוך כדי כוונה מהלב לכל הדברים הללו. באכילת מצה טמונים סודות וכוחות גדולים ולא כדאי לפספס זאת.
אכילת מצה בפסח: למה אוכלים מצות בפסח?