פסח
הטכנולוגיה המתקדמת נותנת אותותיה בכל פן, היא מלאה יתרונות וחסרונות. ההיבט הרוחני גם הוא נתלה בספק.
בפסח אנו נוהגים לאכול מצות. ישנן מצות רגילות ומצות שמורות. מהי מצה שמורה? חשוב להבין שתהליך אפיית המצות אינו יכול להשתרע על פני יותר מ-18 דקות. במידה שעבר הזמן המיועד – הקמח בשילוב עם המים הופך לחמץ.
מצה שמורה היא מצה שהקפידו בה על הקמח כבר מזמן הטחינה, שלא ייגעו בו מים. חשוב מאוד להקפיד לאכול בערב הראשון של פסח מצות בעבודת יד, אך בכל שאר ימות הפסח לקנות מצות שמורות בעבודת מכונה – יש לחפש את הכיתוב על גבי אריזת המצות.
מעיקר הדין יוצאים ידי חובה באכילת כל מצה, אך יש עניין גדול בהידור המצווה ובהחמרה ולכן חשוב מאוד להקפיד, ובזכות שמירת חג הפסח בהידור - תהיה לנו שנה משובחת, בזכות אכילת מצה שמורה, נישמר ונינצל מכל פגע רע בכל שאר ימות השנה.
מה ההבדל בין מצה שמורה למצה רגילה - הרב אדיר עמרוצי: