חול המועד פסח
כל המלאכות האסורות לעשות בחול המועד של סוכות, יהיה אסור גם לעשות בחול המועד של פסח, ונזכיר דברים עיקריים:
חול המועד נקרא בתורה מקראי קודש כלומר שגם ימים אלו הם קדושים ואסורה בהם עשיית מלאכה. אם מדובר במה שמוגדר כמלאכת הדיוט, כלומר מלאכה פשוטה שכל אדם רגיל יכול לעשות יהיה מותר. כגון ענייני בישול, הברגת דברים שכל אדם יכול לעשותם, הפעלת מוצרי חשמל או נסיעה ברכב וכדומה, יהיה מותר ובלבד שעושים לצורך חול המועד ולא שעושים בשביל הימים שלאחר החג.
ומלאכת אומן אסורה, אלא אם כן לצורך אוכל נפש כגון התקנת גז לצורך אוכל שמותר. ולכן אם זה לצורך הרבים כגון תיקון כבישים וכדומה מותר אפילו מלאכת אומן.
משא ומתן מותר בחול המועד, ובפרט למי שצריך לפרנסתו, ויגרם לו הפסדים אם לא יפתח את העסק בימים אלו. אולם יש להשתדל למעט ככל הניתן ויעסוק רק כדי מחייתו, ולקנות כל דבר חדש בחול המועד מותר.
וכן שאר מלאכות, שאם אדם אין לו להשיג את צורכי החג, יהיה מותר לו לעסוק בהם בשביל מחייתו, ובכל עניינים אלו יש לעשות שאלת חכם.
אסור להסתפר או להתגלח בחול המועד, ומכל מקום אדם שהשתחרר מבית הסוהר בחול המועד, או שנסתיימו ימי אבל השלושים על אביו או אימו בתוך ימי חול המועד יהיה מותר לאנשים אלו להסתפר
ואישה ובפרט אישה נשואה יהיה מותר לה בימי חול המועד להתאפר ולהתיפות לכבוד בעלה, אבל אסור יהיה גם לאשה תספורת הראש בחול המועד. כיבוס בגדים אסור בחול המועד, אלא אם כן לא נשארו יותר בגדים נקיים ואז יהיה מותר לכבס מה שצריך לצורך החג
וכן בגדי ילדים קטנים שמלכלכים הרבה או מגבות שמתלכלכים הרבה, מותר לכבס בחול המועד.
כתיבה בחול המועד אם כותבים בכתב אשורית (כגון זה שכתוב בספר תורה יהיה אסור). אבל כל סוג אחר של כתיבה בכתב רגיל או במכונת כתיבה או על ידי מחשב וכדומה תהיה מותרת.
כמו כן מותר להצטלם בחול המועד. ויהיה מותר לערוך חוזה שכירות או קניה על דירה בחול המועד שאם לא יעשה עלול להפסיד את הנכס.