פסח
פסח הוא זמן מצוין למיון וסילוק כל מה שלא נחוץ מחיינו, ובין היתר גם לניקיון וריענון הבית והרכב. בפסח אנו מצווים לבדוק היכן יש חמץ ולהוציאו מן הבית ומן הרכב - המשמשים אותנו גם בימי חול המועד, ואף אם אין משתמשים ברכב במהלך הפסח יש להכשירו.
את הבדיקה חשוב לעשות ואף אם ניקינו את הבית לפסח, על מנת להיות בטוחים שלא נשאר שום חמץ ברחבי הבית. אם נוסעים בתחבורה ציבורית אין בכך בעיה מכיוון שבד"כ החברות נוהגות לנקות ולהכשיר את כלי התחבורה, אך מה עושים עם הרכב הפרטי שברשותנו, כיצד יש לעשות בדיקת חמץ ברכב?
אז כידוע, רובנו אוכלים ושותים ברכב מפעם לפעם וגם אותו יש להכשיר כראוי לפסח ולנקות משאריות החמץ. לאחר הניקיון יש לעשות בדיקת חמץ בי"ד ניסן בבית וברכב, אלא שברכב אין צורך לעשות בדיקת חמץ עם ברכה כפי שעושים בבדיקת חמץ ביתית.
העושה בדיקת חמץ לפני י"ד בניסן לא חייב לפזר עשר חתיכות לחם בביתו. את בדיקת החמץ ברכב עושים מיד לאחר בדיקת החמץ הביתית שעליה יש לברך, ואין בכך משום הפסק גם אם ישנו מרחק הליכה מסוים מהבית לרכב.
כך תעשו בדיקת חמץ בבית: עוטפים 10 חתיכות לחם (במשקל של פחות מ-18 גרם לכל חתיכה) בנייר כסף, ומבקשים מאחד מבני הבית להחביאם ברחבי הבית. לאחר מכן ראש הבית מדליק נר או פנס, מברך ומחפש את כל החתיכות שהוחבאו. את החתיכות שנמצאו יש לשמור ולשרוף למחרת בביעור החמץ.
טוב לעשות את הבדיקה כמה שעות לפני הלילה בי"ד ניסן, ואת הרכב ניתן לנקות כבר בתאריך י"ג ניסן, ולבדוק חמץ באור יום ולא לאור הנר, אלא שאם עושים את הבדיקה לאור יום, יש להקפיד לאחר מכן שלא להכניס חמץ אל הרכב כלל. בהצלחה ופסח כשר ושמח.
האם מותר לאכול חמץ בחג הפסח?! הרב עזרא שקלים