פסח
בפסח אנו צריכים לנקות את אזורי המחיה שלנו מחמץ ולבדוק חמץ אף לאחר הניקיון, על מנת להיות בטוחים שלא נשאר זכר לחמץ. הדבר תקף גם בבית וגם במקומות העבודה. משום כך, יש להקפיד לנקות ולעשות בדיקת חמץ גם במשרדים.
לפני פסח יש לנקות את אזור הישיבה האישי במשרד היטב ולאחר מכן לבדוק חמץ. אופציה נוספת אם הדבר כרוך במאמץ רב - היא לקיים מכירת חמץ במקום העבודה, אך אופציה זו אפשרית רק בתנאי שמקום העבודה לא פעיל ויהיה סגור במהלך כל ימי הפסח.
במשרדים ממשלתיים בד"כ נהוג למכור את החמץ באמצעות שטר מסודר, עם זאת יש לבדוק היטב את הנעשה ולא להסתמך על הדבר. על העובד לבקש מבעל המשרד לדאוג לעשות מכירת חמץ, או להתיר לעובד לעשות זאת. אם המשרד פעיל בחלק מימי הפסח, אין מנוס וצריכים לעשות בדיקת חמץ ואף לסגור את כל דברי החמץ במקום אחד ביום האחרון לעבודה טרם החג, ובסיום לתלות שלט המזהיר מפני חמץ.
גם המטבחים והמטבחונים במקומות העבודה, לא חפים מניקיון לכבוד חג הפסח, ואם משתמשים בהם, יש לנקותם ולהכשירם היטב ואף לקנות כלי מטבח המיועדים לפסח בלבד.
הזמן האולטימטיבי לבדיקת חמץ במקום העבודה הוא ביום י"ד ניסן, כאשר העובדים כבר אינם, אך אם המקום סגור בערב פסח, ניתן לעשות את הבדיקה בסוף יום העבודה של י"ג ניסן, אפילו אם זה לא זמן לילה (הרי הלילה זהו זמן הבדיקה המיועד).
אם כן כיצד עושים בדיקת חמץ במשרד? הלכה למעשה: המשרד משרת אותנו בחיי היומיום ולכן עלינו לנקותו ולהכשירו לפסח בדיוק כמו שעושים בבית, יש לנקות היטב את סביבת העבודה, לסגור את החמץ במקום אחד ואם אין אפשרות לעשות מכירת חמץ, לבדוק באמצעות פנס או נר שאין שום חמץ באזורים הנגועים בחמץ בד"כ (ואף במגירות וארונות אישיים, אליהם מכניסים לפעמים מזון) ולקיים את הבדיקה ללא ברכה.
איך עושים בדיקת חמץ במשרד? בדיקת חמץ במשרד | האם מותר לאכול חמץ בחג הפסח?! הרב עזרא שקלים