אבעבועות הקוף בישראל: מה אנחנו יודעים על הנגיף החדש?
(צילום: Irina Starikova3432/shutterstock)

חדשות

אבעבועות הקוף בישראל: מה אנחנו יודעים על הנגיף החדש?

התפרצות מחלת אבעבועות הקוף מטרידה את המומחים בעולם • בישראל ידוע כרגע על חולה מאומת אחד ״המחלה יכולה להדביק לפני שמופיעה הפריחה, וצריך להיזהר בתקופה הזאת״, אמר מנכ״ל משרד הבריאות, פרופ׳ אש

אוהד חיון
הוספת תגובה
אבעבועות הקוף בישראל: מה אנחנו יודעים על הנגיף החדש?
(צילום: Irina Starikova3432/shutterstock)
אא

מה אנחנו יודעים על מחלת אבעבועות הקוף שהתגלתה בישראל? מנכ"ל משרד הבריאות הבהיר בריאיון ל-103FM כי "זו לא קורונה שנייה", והדגיש כי בדרך כלל היא לא מתפתחת למחלה קשה.

בהודעה רשמית שהוציאו במשרד הבריאות מסרו כי המומחים הציגו את מגוון הטיפולים האפשריים ואת התמונה העולמית ביחס להתפשטות התחלואה. "לפי הדיווחים מאירופה, נראה כי חולים רבים הינם גברים שנדבקו במספר מסיבות במערב אירופה. אולם בדיון הודגש כי זו בשום פנים ואופן לא מחלה הקשורה להעדפה מינית או שהינה ייחודית לאוכלוסייה הזו".

במשרד הדגישו כי "המחלה היא מחלה קלה בדרך כלל ומעטים מאוד המקרים בהם היא מתפתחת למחלה קשה ומוות.  יחד עם זאת, חשוב לאבחן אותה ולמנוע חשיפה של הסביבה הקרובה של החולה. משרד הבריאות בוחן את ההצטיידות בחיסונים ותרופות רלוונטיות ונערך להסדרת האבחון ככל שיעלה מספר הנדבקים במדינת ישראל".

בראיון לרדיו אמר מנכ"ל משרד הבריאות כי "אני לא חושב שיש סיבה מיוחדת שזה קרה כעת, מחלות כאלה מתפרצות מדי פעם. אנו עוקבים אחרי הנתונים מהעולם, נערכים בארץ, חשוב לי מאוד להרגיע - זה לא קורונה 2. אלו התפרצויות שהיו גם לפני הקורונה. אבעבועות שחורות - מחלה שהוכחדה מהעולם, אך אבעבועות הקוף היא קרובת משפחה של המחלה, ולכן החיסון נגד השחרות מגן גם נגד אבעבועות הקוף, אך זו לא מחלה קשה שצריך לחסן את כל האוכלוסייה".

"זו לא מחלה קשה, שצורכת לחסן את כל האוכלוסייה", הוסיף המנכ"ל, "אנו שוקלים ומתכוונים לחסן בעיקר אוכלוסיות בסיכון". אש הסביר כי לחיסון תופעות לוואי, שעלולות לגרום לתסמינים דומים לאלו של המחלה עצמה, ולהופעת נגעים על העור.

"זו מחלה שקיימת באופן שוטף באפריקה ויש לה שתי צורות: הצורה היותר קלה התפשטה אלינו", הסביר מנכ"ל משרד הבריאות, והתייחס למקרה הראשון שהתגלה בישראל. "הגבר אושפז באיכילוב לאחר שסבל מנגעים עוריים עם שובו ממערב אירופה, ואכן נדבק באבעבועות הקוף. חום, פצעים ופריחה, הגדלה של קשרי לימפה - וזה חולף תוך מספר שבועות. במקרים שזה תוקף אנשים עם כשל חיסוני, המחלה יכולה להיות קשה יותר ועד כדי מוות - אך זה נדיר".

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי