שבועות
ישנה טעות נפוצה אצל נשים לא מעטות, לעיתים עולה בהן מין הרגשה כי אין להן שום חיבור אמיתי לחג השבועות. אישה חשה שהתפקיד שלה בחג הזה, מסתכם בהכנת עוגות חלביות ומאכלים שונים. וכמובן גם בלפרגן לבעל שלמד תורה כל הלילה... אך האמת היא שונה לחלוטין!
לנשים היה חלק מרכזי בכל מעמד מתן תורה שהתרחש בהר סיני. הרי ימים ספורים קודם מתן תורה, ציווה הקב"ה למשה רבינו להכין את עם ישראל לקראת קבלת התורה. וכך אמר לו "כה תאמר לבית יעקב ותגיד לבני ישראל".
רש"י מפרש בית יעקב אלו הנשים. כלומר, האישה היא הראשונה שקיבלה עליה את התורה הקדושה עוד לפני הגברים. לכן אישה יקרה דעי לך! בורא עולם חילק לכל אחד ואחת מאיתנו תפקיד שונה בקיום העולם. והייעוד שלך הוא לא פחות נחשב מאשר הייעוד של הגברים. אסור לך בשום פנים ואופן להרגיש שחג השבועות ומתן תורה מתחבר רק לגברים שיושבים ולומדים תורה כל הלילה. אדרבה אם תזכי לנצל כראוי את ה-24 שעות הללו של חג השבועות, תמשיכי עליך ועל משפחתך שפע של ברכות וישועות לרוב.
ננסה לגעת בקצרה ב-3 נקודות עיקריות שקשורות לעבודה ולמטרה שלך בחג השבועות: 1) עפ"י רוב מי שאחראית על קניית והכנת מאכלי החג הן הנשים. ועליך לדעת שברגע שאת משקיעה בקניית המוצרים, ובפרט בבישול המאכלים לחג, הן מאכלי החלב והן תבשילי הבשר, את מקיימת ומזכה את כולם סביבך במצוות עונג יום טוב! עד כדי כך שהצדיק הקדוש השר שלום מבעלזא זי"ע אומר (טעמי המנהגים תריח) שע"י שעורכים את שולחן החג ומענגים אותו במאכלים לשם מצוות שמחת היום טוב, זוכים לתקן ולהמשיך השפעות כמו בלימוד התורה שלומדים בליל שבועות! והוא מצא רמז נפלא בפסוק תערוך לפני שולחן – ראשי תיבות תיקון ליל שבועות.
2) חג השבועות הוא יום ההילולה של דוד המלך ע"ה. ולכן נהגו הנשים היקרות לסיים לפחות פעם אחת את ספר התהלים בחג הזה. ודבר ידוע הוא שלנשים בדרך כלל יש חיבור הרבה יותר עמוק וחזק לספר התהלים מאשר לגברים. ושימי לב מה כותב הרה"ק בעל הצמח צדק מליובאוויטש זי"ע (קובץ מכתבים) על מעלת אמירת התהלים בכל השנה, וכל שכן בחג השבועות. "לו ידעתם את כוחם של פסוקי התהלים ופעולתם בשמי מרום. הייתם אומרים אותם בכל עת. תדעו שמזמורי תהלים שוברים את כל המחיצות, ועולים בעילוי אחר _עילוי בלי שום הפרעה, ומשתטחים לפני אדון העולמים, ופועלים פעולתם בחסד וברחמים! לכן אשרי האישה שזוכה להרבות בחג הזה באמירת תהלים ואז תזכה לישועות גדולות.
3) בחג הקדוש הזה נוהגים לקרוא את מגילת רות. ועליך להתבונן היטב במעשיה של רות המואבייה. שאע"פ שהיא הייתה גויה וגם עניה גדולה. זכתה בסופו של דבר גם להתגייר וגם להתעשר. ובפרט קיבלה את המתנה המושלמת להיות הצינור שדרכה נמשכה לעולם נשמתו של דוד מלך ישראל. וכל זה זכתה רק בזכות הרצון החזק שהיה לה. ולכן אל תתייאשי! זכרי היטב שישועת השם כהרף עין. ואפילו אם עברו עליך קשיים ניסיונות נפילות וייסורים שונים עד היום, אך החל מחג השבועות הקדוש הזה, את יוצאת לדרך חדשה מלאה בשפע של שמחה ואור נפלא של שלווה ונחת.
(מתוך העלון של הרב רפאל אביטן לחג שבועות תשפ"ב)