חדשות
גל התחלואה הנוכחי הולך וגדל וזאת למרות היחסיות שהייתה בזן הדלתא, בזן האומיקרון מס' החולים הקשה הינו נמוך, אך גם הוא נמצא במגמת עלייה. בארה"ב החלו בשימוש בתרופה שנמצאה כיעילה מאוד נגד זן האומיקרון, "בבטלווימאב" (Bebtelovimab)
מנהל התרופות האמריקאי אישר את התרופה לפני חמישה חודשים, אך במשרד הבריאות עדיין מסרבים לרכוש אותה וממשיכים להשתמש ב"פקסלוביד", הידועה כפחות יעילה. פרופ' סיריל כהן מאוניברסיטת בר אילן, מומחה למערכת החיסון, הסביר כי התרופה שניתנת בארה"ב נמצאה יעילה ביותר בניסויים שנעשו. לדבריו, מדובר בנוגדן מיוחד שמיוצר במעבדה ונלקח מנוגדן שבודד מחולה קורונה שהחלים. התרופה ניתנת החל מגיל 12 בזריקה, ורצוי להשתמש בה בעיקר בתחילת המחלה ובקרב אוכלוסיות בסיכון.
"אחרי שבוע ממתן התרופה יש ירידה של יותר מ־40% בכמויות הנגיף, לעומת מי שקיבל את טיפול הדמה, הפלצבו. לאור העובדה שהנתונים האחרונים מראים שהנוגדן מסוגל לעכב גם את הווריאנטים החדשים, הגיוני לשקול את ייבוא לישראל", אמר פרופ' כהן.
יו"ר ארגון "חברים לרפואה", ברוך ליברמן, טוען גם הוא כי התרופה פקסלוביד הנמצאת בשימוש בישראל ואיננה יעילה, ועל משרד הבריאות לרכוש את התרופה החדשה, אנשים רבים ינצלו, בעיקר אלו הסובלים ממחלות רקע. "אנשים בעלי משפחה בארה"ב מספרים כי התרופה מחולקת כמעט לכל דורש, אבל פה אף אחד לא יודע על מה מדובר", אמר ליברמן.
תרופה נוספת המחולקת לחולי קורונה, בשם 'רג'נרון', נרכשה גם היא לאחר הפרסום ע"י משרד הבריאות. כעת מקווים שכך יהיה גם באשר ל"בבטלווימאב". "משרד הבריאות החל בבדיקת התרופה המדוברת בכדי לבחון האם תרופה זו מרחיבה את המענה הקיים. יצוין, כי רכש התרופות שבשימוש נמשך. משרד הבריאות יעדכן את הציבור לגבי תוצאות בחינה זו בהמשך", נמסר מטעם המטה למאבק בקורונה.