יהדות
בעלי\אשתי במקום הראשון!
אחד הדברים החשובים ביותר בבית הוא הרגשת האחדות והחיבור בין בני הזוג ועדיפותם על כל אדם אחר. לחיזוק ההרגשה של "שנינו ביחד", יש להשתדל שגם כאשר מצויים אורחים בבית, ואפילו הם ההורים, אם לפתע מגיע בן הזוג לבית לאחר שלא היה בו זמן מה, יש לבקש את סליחת האורחים ולגשת אליו, להתעניין בו ובמה שעבר עליו במשך השעות שנעדר מהבית. כל זאת כדי להעניק לו תחושה שהוא חשוב יותר מהאורח שנקלע לדירה. על פי ההלכה, יש להעדיף בסיפוק הצרכים את בן הזוג על פני ההורים ועל פני הבנים. גם אם הורי האישה מתארחים בביתם, ההלכה קובעת שעל האישה להקדים ולהגיש אוכל לבעלה לפני הוריה.
אולם, מן הראוי שהבעל יסרב לקבל לפניהם ויאמר לרעייתו שתגיש קודם כול להוריה, ואף ראוי לחזור על ה"טקס" מפעם לפעם. לעיתים קיימת רגישות אף לגבי העדפה של הבנים על פני בן הזוג. לכן, אם נותנים דבר מאכל לילד, ואף דבר מתיקה, מן הראוי לבחון אם גם בן הזוג מעוניין לקבל. אם אחד ההורים מדבר ולפתע מתערב אחד הילדים ומדבר גם הוא, נכון הוא שההורה המאזין ינזוף בילד ויאמר לו שעליו להמתין מלדבר עד שההורה יסיים את דבריו. בן זוג המגיע הביתה ומתעניין במה שקרה בבית בעת היעדרותו, מן הנכון שקודם כול יתעניין וישאל את בן הזוג להרגשתו, ורק לאחר מכן יתעניין בילדים.
כדאי מאוד שנשים אחר לידה, ובעיקר אחר לידה ראשונה, ישימו לב שהבעל עלול לחוש לפתע ששכחו אותו ומתרכזים רק בתינוק, זאת גם אם האישה סבורה שלמעשה היא מתייחסת לבעלה בכך שהיא מטפלת במסירות בתינוקו. במקרים אחרים אפשר לגלות רגישות בעת שמרבים לקנות לילדים בגדים או צעצועים, ולעומת זאת חסכניים מאוד כלפי בקשותיו של בן הזוג.
תשומת לב מיוחדת צריך להקדיש למפגש שבין בני הזוג בעת בואו של אחד מהם הביתה. אם בן זוג הגיע הביתה בעיצומה של שיחת טלפון, אין להסתפק בנפנוף יד וברמיזה, מעין "אתה רשאי להיכנס", אלא מן הנכון להפסיק את שיחת הטלפון לזמן מה כדי לקדם את בן הזוג ב"שלום" ואף לשאול בשלומו. התנהגות זו מעניקה לו את התחושה: "אני שמח שבאת הביתה". לעומת זאת, אם השיחה הטלפונית תימשך ללא הפסקה וללא קבלת פנים נאותה, הרי שהדבר משדר לו: "מעברו השני של קו הטלפון מצוי מישהו חשוב יותר ממך, לפחות כרגע".
קבלת פני בן הזוג הבא הביתה ראויה לתשומת לב מיוחדת, משום שאנשים רבים מאוד רגישים לכך, גם אם אינם נותנים ביטוי להרגשתם. לעומת זאת, קבלת פנים נאותה תיצור אווירה של פתיחות לשותפות מעבר לזמן שבו בן הזוג מתקבל בחביבות. גם אם בן הזוג המצוי בבית אינו נמצא בקרבת הדלת בעת שמגיע שותפו לנישואין, כדאי שייגש אל הדלת ויקדם את פניו של הבא הביתה בחיוך ובמאור פנים. כמו כן, כדאי שהבא הביתה ישרה אווירה טובה בבואו – יאיר פנים ויתעניין בשלומו ובהרגשתו של המצוי בבית. עם זאת, כאשר הנמצא בבית נשאל לשלומו על ידי בן הזוג שכעת נכנס, לא כדאי לו להשיב דברים שאינם משמחים, ככאבי גוף או בעיות.
(באדיבות משכן שילה)