חדשות
מפחדים מחרקים? מקרה נדיר אירע בבית החולים לניאדו שבנתניה, כאשר מטופלת בת 70 הגיעה למחלקה הדחופה, וציינה כי היא סובלת מכאב באוזן, המלווים ברעשים חזקים ותחושת עקצוץ. ד"ר ג'יי ווגלרנטר שאל את המטופלת מספר שאלות ולאחר מכן הבין במה מדובר ככל הנראה - חרק חי שהתיישב ממש על עור התוף של המטופלת גרם לסבל רב.
ככלל, בעיה זו היא נדירה ואופן הטיפול הוא ע"י החדרת נוזל הרדמה אל תוך האוזן, מה שעתיד לחסל את החרק ולהקל על הכאב, ורק לאחר מכן להוציאו מהאוזן. אלא שבשל רגישותה של המטופלת לחומרי הרדמה, הרופא וויתר על השלב הראשוני ובמקום זאת הכניס מצלמה אל תוך תעלת השמע של המטופלת, והצליח לשלוף את החרק מן האוזן כבר בניסיון הראשון - למרות התנגדותו של החרק הטורדני.
כאמור, ההליך התבצע ללא הרדמה, והמטופלת לא זזה ועל אף הכאב העז בעור התוף, נתנה לרופא לעשות את עבודתו. ד"ר ג'יי מצידו, סיפר כי אומנם מדובר בתופעה נדירה, אך אחת שדי מוכרת. "אחת לכמה שנים, אני מקבל טלפון באמצע הלילה, עם צרחות אימים של מטופל או מטופלת, שחרק נכנס לתוך האוזן שלהם. לפעמים זה מרגיש כאילו המטופלים עוברים התקף פסיכוטי. צריך להבין שחרק שמתיישב על עור התוף מייצר רעש בעוצמה גבוהה מאד, לצד תחושת גירוד, דגדוג או עקצוץ קשה. זה פשוט בלתי נסבל", ציין.
הרופא אף שיבח את התנהלותה הרגועה של האישה והוסיף כי "אילולי היא הייתה כה שלווה, אני בספק גדול אם הייתי מצליח להוציא את החרק מתוך האוזן, בגלל הרגישות לחומרי הרדמה. הסכנות הכרוכות בכניסת חרק לאוזן, מלבד הסבל הכבד, הם זיהום, אובדן שמיעה ועוד. זה משהו שאני לא מאחל גם לשונאים שלי. אני שמח שהצלחתי לבצע את שליפת החרק מהאוזן ומאחל לגברת בריאות שלמה".