חדשות
המחוז הדרומי של המשטרה גייס את הרוכב פול טארס, איש האקסטרים שמוכר בזכות סרטוני רכיבת השטח שלו, ללמד את השוטרים בדרום איך לרכב בשטח. המטרה: לתפוס את הבדואים שנמלטים לשטח.
את רוכב פול טארס אנחנו מכירים בזכות הביצועים יוצא הדופן שהוא מדגים ברכיבה על אופנוע האדוונצ'ר של ימאהה, הטנרה 700, אותם הוא נוהג להנציח בסרטוני אקסטרים שזוכים לצפיות רבות. כשגריר ימאהה וספציפית של דגם האדוונצ'ר הפופולרי, באחד הסירטוטנים המפורסמים שלו ברכיבה על הטנרה 700, נראה כשהוא מטפס עם האופנוע על הר מרסדריו (Cerro Mercedario),ההר השמיני בגובהו ברכס הרי האנדים שנמצא בטריטוריה של ארגנטינה, ולמרות שלא מגיע עד לפסגתו (6,720 מטר) מצליח להגיע לגובה מרשים של 6,157.5 מטרים, נתון שיא לטיפוס שכזה על אופנוע בעל מנוע טווין.
לפני מספר חודשים ביקר בישראל ואימן למעלה מ-3000 רוכבים שהשתתפו באירועים אלו. הרוכבים משלמים כ-800 שקלים ליום מלא של הדרכה, וזה כולל ארוחה וצילומים, הנחות בבתי עסק – ובעיקר להיות שותפים לחוויית המפגש עם הגדולים.
בשנת 2019, בניסיון להתמודד עם ביריונות הכביש ולהגביר את אכיפת עבירות התנועה באזור הדרום, הקימה משטרת ישראל את יחידת האופנועים 'יואב', הכוללת כ-15 אופנועי אדוונצ'ר (נכון לשנת ההקמה. לאחר מכן התווספו גם אופנועי אנדורו מקצועיים) המופעלים על ידי שוטרי יס"מ, עם יכולות לרדת גם לצירי עפר ולשטח מדברי, ולתת מענה גם לעבירות אחרות כגון אירועי אלימות, התפרעויות, מאבק בבנייה הבלתי חוקית ועוד. יחידה זו חתומה על המעצר המוזכר מעלה.
משטרת ישראל עסוקה בתופעת ה'השתוללות', וההצלחה הנקודתית הזאת שפורסמה היא לא היחידה, אך יש כאן תופעה גדולה הרבה יותר שאינה מתרכזת רק בדרום הארץ. ישובים רבים בחבל לכיש יכולים להעיד על כך, ויש לא מעט ישובים בצפון הארץ שבהם ניתן לראות רוכבי דו-גלגלי או טרקטורונים ללא קסדה, שרוכבים בפראות ללא התייחסות לחוק. נניח בצד את הפגיעה בתדמיתם של הרוכבים הנורמטיביים, מפני שמספיק שליח שלא עוצר באור אדום ומזגזג באופן טבעי בתוך התנועה כדי לעשות את זה, כך שלשם כל לא צריך את רוכבי הדרום הבדואים.
התקווה כי שוטרים מאומנים היטב יביאו לסופו של המצב העגום בנגב.